Özel sektör yıllardır mesleklerini icra eden ve uzman statüsünde değerlendirebileceğimiz öğretmenler seçime kısa bir süre kala atama taleplerini yineledi. 

Ücretli öğretmenlik sorununa ilişkili özel sektörde görev yapan  uzman ve baş öğretmenler kadroya geçme taleplerini şu sözlerle açıklıyorlar:

''Bizler, ülkemizin üniversitelerinin eğitim fakültelerinden mezun olarak en az 10 yıl ve üstü süredir Özel Öğretim Kurumlarında çalışan öğretmenleriz.
Milli Eğitim Bakanlığımızca yürürlüğe konulan Öğretmenlik Meslek Kanunu yeterlilik kriterlerini yerine getirmiş ardından da yapılan yazılı sınavda geçer notu almış uzman öğretmen ile baş öğretmen olma hakkı kazanan 10 bin 453 uzman ve baş öğretmeniz.
2016 yılında özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri ve yine 2018 yılında ücretli öğretmenlik yapan öğretmenleri sınavsız atadığınız gibi bizlerde kadro talep ediyoruz.

Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!

Peki kadro taleplerimizin gerekliliğini doğuran sebepler nelerdir?

Uzman ve başöğretmenler olarak atandığımız okullarda mevcut tecrübe,bilgi ve birikimimiz ile eğitim kalitesi ve öğrenci başarısı artar.
Atandığımız okullarda her kademede hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerde tecrübelerimiz ile bireysel öğrenmeleri de dikkate alarak derslerin verimi ve öğrenci başarısını arttırır.
Yine tecrübelerimiz ile öğrenci ve veli diyaloglarında gözlemlenebilir başarı ve paralelinde öğrencilerde başarı oranının artması sağlanılır.
Kriz yönetimi gibi eğitim sisteminin en önemli noktasında tecrübelerimizle daha hızlı, güvenilir ve sistematik başarı sağlanılır.
Eğitimin spesifik kademelerinde istenilen ivmesel başarı yıllarca kazanılan birikimlerlerimizin katkısıyla sağlanılır.
Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında bizimle eş olan kamudaki uzman ve başöğretmenlere tanınan hakların hiç birinden faydalanamıyoruz. Haliyle tarafımıza yönelik mağduriyet oluşuyor.
İş bu maddi ve manevi mağduriyetlerimizin giderilmesi ve haklarımızın temini için tarafımıza kadro verilmelidir.
Uzman ve başöğretmenlik özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere ilk defa verilmiştir. Dolayısıyla yine ilk defa verilen bu hakların temini için ilk ve tek defaya mahsus olmak üzere kadro talebimiz yerinde ve hakkaniyetlidir.
Nitekim, örnekleri mevcut olan önceki yıllardaki atamaların aksine bizler en az 10 yıl olmak üzere daha uzun yıllardır öğretmenlik yapıyoruz ve bakanlığımızca belirlenen öğretmenlik meslek kanununa ait tüm kriterleri yerine getirip sonrasında da gerçekleştirilen yazılı sınavdan geçer not olan 70 ve üzeri notları almış öğretmenleriz.
İşte yukarıda belirtilen tüm geçerli sebepler dahilinde siz değerli yöneticilerimizden hakkaniyet namına hakettiğimiz kadrolarımızı talep ediyoruz.''