"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2384 %0.05
37,0045 %-0.05
2.313.445 %-0.151
3.023,02 1,03
Ara
İşçi Haber Politika Ankara'da kritik güvenlik zirvesi: Irak’la yeni adımlar masada olacak

Ankara'da kritik güvenlik zirvesi: Irak’la yeni adımlar masada olacak

Irak ve Türkiye arasında güvenlik iş birliğini derinleştirmek amacıyla gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması'nın 4. toplantısı 15 Ağustos 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bu toplantıda Irak ile güvenlik alanında sağlanan anlayış birliğinin güçlendirilmesi ve somut adımlarla pekiştirilmesi ele alınacak. Ayrıca, bu ortak mücadelenin yasal çerçevesinin sağlamlaştırılması da toplantının hedefleri arasında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında imzalanan Stratejik Çerçeve Anlaşması (SÇA) çerçevesinde oluşturulan Ortak Planlama Grubu (OPG) ve Ortak Daimî Komiteler (ODK) ile Irak’la kurumsal ve sürdürülebilir bir iş birliği sağlanması amaçlanmıştı. Bu çerçevede, OPG’nin ilk toplantısının da Bakan Fidan ile Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in eşbaşkanlığında 15 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Toplantı öncesinde, iki Bakanın baş başa görüşmeleri öngörülüyor.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretleri sırasında imzalanan 27 anlaşmanın yürürlük ve uygulama durumları ile ODK’ların hayata geçirilmesi süreci gözden geçirilecek ve ek adımlar değerlendirilecek.

Ayrıca, 14 Ağustos’ta Genel Müdür düzeyinde Güvenlik ve Terörle Mücadele ODK’sının ilk toplantısı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz’ın eşbaşkanlığında OPG hazırlık toplantısının düzenlenmesi öngörülüyor. Bu toplantılarda, 15 Ağustos’ta yapılacak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması ve OPG toplantılarının altyapısı hazırlanacak ve sonuçlar ilgili Bakanlara ve Başkanlara sunulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *