"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Politika Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması

Bakan Bolat'tan İsrail ile ticaret açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin 2 Mayıs itibarıyla İsrail ile tüm ticari işlemleri durdurduğunu ve bu tarihten bu yana İsrail’e yönelik hiçbir tescil işlemi yapılmadığını belirtti. Ancak, Filistin hükümetinin talebiyle Filistinli ithalatçılar için bazı ürünlerin ithalatına izin verildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da düzenlenen 11. Dünya Sektörler Arası İşbirliği Forumu'nda (WCI Forum) gazetecilerin sorularını yanıtladı. Afrika’dan gelen 1638 iş insanının Türk KOBİ’lerle bir araya geldiğini belirten Bolat, “Bu tür etkinlikler dış ticaretimizin büyümesine büyük katkı sağlıyor” dedi. Ayrıca Türkiye’nin Afrika’yı yalnızca bir pazar değil, ticaret ve yatırım ortağı olarak gördüğünü vurguladı.

6,8 milyar dolarlık ticaret durdu: İsrail Dışişleri Bakanı'nın Türkiye  tepkisi

İSRAİL İLE TİCARET KESİLDİ

Bakan Bolat, İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve sivillere yönelik vahşetini hatırlatarak Türkiye’nin uluslararası platformlarda ateşkes için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri sayesinde Türkiye’nin Filistin’e güçlü desteğinin devam ettiğini belirtti.

“9 Nisan’da İsrail ile ticareti 54 farklı kategoride 1019 ürün kalemi üzerinden tamamen durdurduk. Ancak 2 Mayıs’tan itibaren ihracat ve ithalat işlemleri tamamen kesildi,” diyen Bolat, İsrail’e yönelik tüm ticari tescil işlemlerinin gümrüklerde engellendiğini vurguladı.

Ancak Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda, Filistinli ithalatçılara belirli ürünlerde ithalat izni verildiğini ifade eden Bolat, Türkiye’nin her zaman Filistin’in ve Lübnan’ın yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

İsrail'le ticaret tamamen durduruldu - Bloomberg HT

TÜRKİYE- AFRİKA İLİŞKİLERİ GÜÇLENİYOR

Bakan Bolat, Türkiye'nin Afrika'da önemli ticari ve müteahhitlik projelerine imza attığını belirterek, bölgedeki iş hacminin 91,5 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Türkiye’nin uluslararası platformlarda Afrika ülkelerinden destek gördüğünü belirten Bolat, THY’nin seferleri sayesinde Afrika’daki iş insanlarının dünyaya İstanbul üzerinden açıldığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *