"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'SGK borçları' açıklamasına Mansur Yavaş'tan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'SGK borçları' açıklamasına Mansur Yavaş'tan yanıt

CHP'li belediyelerin SGK borcu iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SGK borçlarının teminine yönelik açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda "Amacın tamamen halkın umudu haline gelen CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmak" ifadelerinde bulunan Yavaş, devamında ise dikkat çeken değerlendirmelere yer verdi. 

"SUNİ GÜNDEM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Konuşmasında "Biz göreve gelmeden iki, üç yıl önce çekilmiş, bir kuruş ödenmeden, seçimi kaybedeceklerini tahmin edip yeni yönetimin sırtına sarılmış, çok yüksek faizli borçlar vardı. Önceki yönetimlerin borç yüküyle karşı karşıya kaldık. Kredi çekmek istedik Meclis'te izin vermediler" açıklamasında bulunan Yavaş, amacın CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmak olduğunu savunarak şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde yapılan bu açıklamalardaki amacın tamamen halkın umudu haline gelen CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmak ve suni gündem olduğunu düşünüyorum."

"YÖNETEMİYORSUNUZ. SUÇU BAŞKA YERELERE ATIYORSUNUZ"

Basın toplantısının devamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına da değinerek tepki gösteren Yavaş, şu sözleri sarf etti:

"Sayın Bakan, müflis tüccar gibisiniz! Eski defterleri karıştırıyorsunuz. Yönetemiyorsunuz, suçu başka yerlere atıyorsunuz. Unutmayın ki bu sorun sadece CHP'li belediye başkanlarının değil, ülkedeki tüm belediyelerin sorunudur."

Açıklamalarda bulunan Yavaş, son olarak şöyle konuştu:

"31 Mart'ta iktidarın aldığı ağır yenilgi ortadaki anket sonuçları ve ekonomide önleyemedikleri kötüye gidiş nedeniyle özellikle gündem değiştirerek belediyeleri hedef göstermeye başladılar. Özellikle sadece CHP'li belediyeleri... Sadece borçları olan ilk 5 belediyeyi açıklamışlar. Neden ilk 20, neden ilk 50 ya da tamamı değil."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *