"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Hangi başlıklar görüşülecek?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Hangi başlıklar görüşülecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor.

Bu yılın 10'uncu kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanıyor. İşte, kabine toplantısında görüşülecek gündem başlıkları...

ORTA DOĞU'DAKİ GELİŞMELER MASADA

Orta Doğu'daki gelişmeler Türkiye tarafından yakından takip edilirken, bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında ele alınacak en önemli gündem başlıkları arasında, soykırımcı Binyamin Netanyahu yönetiminin gerilimi bütün bölgeye yayma girişimlerine karşı izlenecek yol haritası üzerinde durularak görüşmeler sağlanacak. 

Ayrıca, İsrail'e yönelik uluslararası baskının artması ve Filistinlilere acil insani yardım ulaştırılması için atılacak adımlar da masada olacak. 

ŞAM YÖNETİMİ İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN YENİDEN TESİSİ 

Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında bir diğer önemli gündem maddesi terörle mücadele. Bu kapsamda Türkiye'nin özellikle Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK hedeflerine yönelik devam eden operasyonları görüşülecek. 

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Şam yönetimi ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesisi için başlatılan çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunulacak. 

EKONOMİ PROGRAMINDA SON DURUM

Toplantıda Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum ve gelişmeler de masaya yatırılacak.

Ayrıca, programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye dair alınabilecek ilave tedbirler ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler de ele alınacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *