"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2933 %0.07
37,0309 %0.02
2.284.220 %-1.277
2.992,10 -1,18
Ara
İşçi Haber Politika DEM Parti'den AB eleştirisi: Sığınmacı politikası kökten yanlış ve bencildir

DEM Parti'den AB eleştirisi: Sığınmacı politikası kökten yanlış ve bencildir

Mecliste basın toplantısı düzenleyen DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Türkiye'nin ve AB'nin sığınmacı politikalarını değerlendirerek tepki gösterdi.

Türkiye'nin Suriye politikası ve sığınmacılara yönelik değerlendirmelerde bulunan Çiftyürek, Kayseri'de yaşanan olayların tehlikeli olabileceğine dikkat çekerek bunlara yönelik ciddi önlemler alınması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye'nin sığınmacılara kapısını açmasının insani bir surum olduğunu belirtip Türkiye'yi bu tutumundan dolayı takdir eden ve Suriyelilerin kendi istekleri ile değilde savaş nedeniyle ülkemize sığındığının altını çizen Çiftyürek, şu sözleri sarf etti: 

"Fakat Türkiye, içeriye aldığı bu göçmen kitlesini ne zamana ve nereye kadar barındıracak? Türkiye'de de Avrupa'daki gibi göçmen karşıtı siyasi hareket gelişiyor. Türkiye'de göçmen politikası kaynayan kazan durumundadır. Geleceğe dönük tehlikeler içeriyor. Avrupa Birliği'nin sığınmacı politikası kökten yanlış ve bencildir. AB'nin para vererek göçmenleri Türkiye'de tutma politikasını kınıyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *