"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Politika DEM Partili Aslan'dan tutuklulara ilişkin açıklama: Yakınları, Bakan Tunç ile görüşecek

DEM Partili Aslan'dan tutuklulara ilişkin açıklama: Yakınları, Bakan Tunç ile görüşecek

Tutuklu yakınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Nevroz Uysal Aslan, tutuklu yakınlarının Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşeceğini duyurdu.

Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Aslan, tutuklu yakınlarının 26 Haziran Çarşamba günü Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşeceklerini duyurarak 12 Haziran tarihinde de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile tutuklu yakınlarının bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Mahpus yakınlarının altı haftadır Adalet Bakanlığı önünde eylem yaptığını anımsatan Aslan, tutuklu yakınlarının 26 Haziran'da Bakan Tunç ile yeniden bir araya geleceklerini bildirdi. 

"KANUNLAR AYRIMSIZ BİR ŞEKİLDE UYGULANMALI"

Açıklamalarda bulunan Nevroz Uysal Aslan, şu sözleri sarf etti:

“Cezaevlerinde açlık grevinden boykota evrilen bir eylem var. Görüşmelerde, cezaevlerindeki insan hakları ihlallerinden vazgeçilmesi ve eşit infaz düzeni talep edildi. Hasta mahpuslar için tahliye talebi ve İmralı ile aile görüşünün sağlanması talepler arasında. Taleplerimizi ileteceğiz. Aileler, bireysel yaşadıkları tahliye engellemelerini, mahpusların sağlığa erişim talebini de Bakanlığa iletecek. Adalet Bakanlığı ailelerin doğrudan muhatabı. Bu görüşme çok olağan. Bir an önce hukuka dönülmesi gerekiyor. Kanunlar ayrımsız bir şekilde uygulanmalı.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *