"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2977 %0.11
36,9542 %-0.13
2.281.633 %-1.192
3.031,26 0,11
Ara
İşçi Haber Politika DEM Partili vekilin skandal sözlerine Devlet Bahçeli'den sert yanıt: Fazla yürek yemiş

DEM Partili vekilin skandal sözlerine Devlet Bahçeli'den sert yanıt: Fazla yürek yemiş

DEM Partili Saliha Aydeniz TBMM'de yaptığı konuşmada skandal sözlerde bulunmuş ve "Kürdistan'da işgalcisiniz" ifadelerine yer vermişti. Aydeniz'e cevap gecikmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada, "Sanırım, bu canlı fazla yürek yemiş, kanat takmadan yüksekten uçmaya çalışmaktadır." ifadelerine yer verdi.

TBMM'de yaptığı konuşmada skandal sözlere imza atan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, açıklamalarında Türkiye'yi İsrail'e benzeterek Hatay Belediyesi'ne kayyum atanmasına da atıfta bulunup "Kürdistan'da işgalcisiniz" sözlerine yer vermişti. Ayrıca, Aydeniz, tepki çeken konuşmalarının devamında Kürt halkını da direnişe katılmaları çağrısında bulunmuşu. 

O sözlere tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. DEM Partili Saliha Aydeniz'e tepkilerini partisinin grup toplantısında kürsüye çıkarak aktaran Bahçeli, burada "İhaneti meslek edinmelerine nereye kadar katlanalım." çıkışında bulundu. 

"ANLAMAYANLARA DAHA NE DİYELİM"

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu:

"DEM vekili 'Kürdistan'da işgalcisiniz. Seçilme hakkını ellerinden alıyorsunuz. Halkımızı direnişe davet ediyoruz' demiştir. Valimizi tehdit etmiştir. Sanırım, bu canlı fazla yürek yemiş, kanat takmadan yüksekten uçmaya çalışmaktadır. Türkiye'de Kürdistan diye bir yer olmadığını anlamayanlara daha ne diyelim. İhaneti meslek edinmelerine nereye kadar katlanalım. Kürt kökenli kardeşlerimizin vatandaş sayılmadığını iddia etmek düşman dilidir. Ne DEM'in ne PKK'nın Kürt kökenli kardeşlerimiz ile hiçbir ilişkisi yoktur."

NELER YAŞANMIŞTI?

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" soruşturması nedeniyle görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış ile Gazze'de İsrail'in bombaları altında can veren Filistinlileri bir tutarak yaptığı konuşmada "Kürdistan'da işgalcisiniz" ifadeleriyle büyük tepki toplamıştı.

Aydeniz, bölücü örgütün Suriye'de işgal ettiği topraklarda sözde seçimi ertelemesiyle ilgili de "Kürtlerin kendi kendisini yönetmesi sizi rahatsız ediyor" açıklamasında bulunmuştu. 

Sözlerinin devamında ise Aydeniz, Hakkari Belediyesi'ne Uşak doğumlu olan Vali Ali Çelik'in Başkan Vekili olarak atanmasını kastederek şu ifadelerde bulundu:

"Uşak'tan gelip Hakkari'de dağını, taşını değiştireceğinizi mi zannediyorsunuz? Vallahi yanılıyorsunuz, Afrin'e bile kayyum atamanın derdindesiniz." 

DİRENİŞ ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Skandal sözlerine "Kürde reva gördüğünüz sömürge hukukudur." ifadeleriyle devam eden Aydeniz, "Halkımızı direnişe davet ediyoruz." diyerek konuşmasının devamına Kürtçe devam ederek Kütçe bitirdi.

Ayrıca, Aydeniz'in sözlerine milletvekilleri de tepki de bulunmuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *