"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2480 %-0.04
37,0481 %0.11
2.299.390 %-0.811
3.029,93 0,07
Ara
İşçi Haber Politika Demirtaş, Kobani kararları hakkında konuştu: HDP kapatma davasında etkili olabilir

Demirtaş, Kobani kararları hakkında konuştu: HDP kapatma davasında etkili olabilir

Kobani kararlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kobani kumpas davasındaki ceza kararları HDP kapatma davasında etkili olabilir." ifadesinde bulundu.

T24'ten Murat Sabuncu ile röportaj gerçekleştiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani Davası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Selahattin Demirtaş: Bana ceza verildi diye 'Benden sonrası tufan' demem, yeter ki demokratik bir çözüm ve barış sağlansın, desteklemekte tereddüt etmeyiz" başlıklı köşe yazısında yer verilen röpörtajdan öne çıkan kısımlar şöyle:

- Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı olan Ahmet Türk’e de 10 yıl hapis cezası verildi. Bu aynı zamanda yeni bir kayyım uygulamasının başlangıç işareti mi?

Selahattin Demirtaş: "Sayın Ahmet Türk başta olmak üzere ceza verilen tüm arkadaşlar için çok üzgünüm. Arkadaşlarımıza verilen cezaların tümü hukuk dışıdır ve siyasi intikam cezalarıdır. Elbette bu cezaları kayyım atamaya gerekçe yapabilirler. Umarım öyle bir şey olmaz ama bu tehlike maalesef ki var."

- Yargıtay Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle 21 Haziran 2021’de açtığı davanın omurgalarından birini Kobani Davası oluşturuyor. Kapatma davasının iddianamesinde, Kobani iddianamesinin büyük bölümüne yer verilmişti. Ayrıca siyasi yasak talep edilen 687 kişinin içerisinde Kobani davası sanıkları da var. Bugünkü karardan sonra HDP kapatma davasının nereye evrileceğini düşünüyorsunuz?

Selahattin Demirtaş: "Kobani kumpas davasındaki ceza kararları HDP kapatma davasında etkili olabilir. Anayasa Mahkemesi de sonuçta politik davranan ve iktidarın dümen suyunda hareket eden bir yargı organı. HDP’yi kapatırlarsa bir kez daha hukuku katledecekler ve bu 'şaşırtıcı' olmaz çünkü kanunsuzluk, adaletsizlik bu iktidarın normali, maalesef.

Aydın gazetesi ise dün, 'PKK ile HDP'nin örgütsel bağı kanıtlandı' manşetiyle çıktı. Gazete, HDP'nin kapatılması için en somut delil."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *