"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Erdoğan'dan CHP ziyareti: Gündem başlıkları neler?

Erdoğan'dan CHP ziyareti: Gündem başlıkları neler?

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel 11 Haziran Salı günü bir araya gelecek. İade-i ziyaret kapsamında Erdoğan, 18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi’ne gidecek.

18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi’ne gidecek olan Erdoğan 'ın yapacağı iade-i ziyaret kapsamında Özel'in, gerçekleştirilecek görüşmedeki gündem maddelerinin Gezi Davası tutukluları, belediyelere kayyum atamaları ve Şenyaşar Ailesi olacağı öğrenildi. 

Söz konusu zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel’e ise Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Namık Tan eşlik edecek.

AYM ve AİHM KARARLARINA UYULMALI MESAJI

Konuya ilişkin bilgiler BirGün yazarı Mustafa Bildircin'in haberinde yer aldı. İade-i ziyarete ilişkin CHP kaynaklarından öğrenilenlere göre, Gezi Davası tutukluları taraflar arasındaki zirvenin önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor. Görüşme kapsamında Özel, Erdoğan’a hukuksuz şekilde içeride tutulduklarını belirttiği Gezi Davası tutuklularıyla ilgili AYM ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini iletecek. 

Öte yandan, emekli kuvvet komutanlarına yönelik salıverilme kararını iyi niyetli bulduklarını ifade edeceği belirtilen Özel, hukuksuzlukların çözümüne yönelik daha fazla somut adım atılması gerektiğini aktaracak.

EMNİYETTE YAŞANAN KRİZDE GÜNDEMDE

Özel’in gündem başlıkları arasında Şenyaşar Ailesine de yer verildi. Yaşananlara ilişkin Özgür Özel, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın, adalet arayışını, görüşmede yer alacak gündem başlıkları arasında belirleri.

Görüşme dosyasında, Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden emniyette yaşanan kriz de yer alacak.

Emeklililere de görüşme başlıkları arasında yer veren Özel, Erdoğan'a emeklilerin insanca koşullarda yaşayabilmelerine olanak sağlayacak düzeyde bir zam yapılması ve asgari ücretin de arttırılması gerektiği aktaracak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *