"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika İsrail, Gazze'ye heyet gönderecek: Gündem ateşkes ve esir takası

İsrail, Gazze'ye heyet gönderecek: Gündem ateşkes ve esir takası

Müzakerelere ilişkin İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, "ABD ve arabulucuların teklifi üzerine İsrail, 15 Ağustos'ta müzakere heyetini, esir takası anlaşmasının uygulanmasına ilişkin ayrıntıların sonuçlandırılması için sonradan belirlenecek yere gönderecek." sözlerine yer verildi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada İsrail'in, Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere 15 Ağustos'ta müzakere heyeti göndereceği bildirildi. 

Ayrıca, edinilen bilgilerde Hamas'tan İsrail'in duyurusuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadığı öğrenildi. 

"LİDERLİK GÖSTERME" ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Yakınları Gazze'de esir tutulan İsrailliler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya gelecek hafta yapılması planlanan Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması için "liderlik gösterme" çağrısında bulunurken, X sosyal medya platformundan aileler tarafından yapılan açıklamada arabuluculuk girişimleri için ABD, Mısır ve Katar liderlerine çabaları dolayısıyla teşekkür edildi ve destek mesajı verildi.

Ayrıca, İsrail hükümetine Gazze'de esir tutulanların geri getirilmesi için "liderlik gösterme" çağrısı yapılan açıklamada, Netanyahu'dan esir takası anlaşmasında eksik olan detayların tamamlanması talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *