"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2921 %0.05
37,0008 %-0.03
2.262.512 %-2.191
2.989,62 -1,27
Ara
İşçi Haber Politika Karatepe'nin "anlaşma sağlayamadık" sözlerine Bakan Şimşek'ten tepki: Tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş mesajlar

Karatepe'nin "anlaşma sağlayamadık" sözlerine Bakan Şimşek'ten tepki: Tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş mesajlar

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen ve 4 saatten uzun süren görüşme sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin "önerilerini 4 ana başlıkta ilettiklerini, ancak anlaşma sağlanamadığını" söylemesi üzerine Bakan Şimşek'ten tepki gecikmedi.

Karatepe'nin, kendisiyle yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamaları sonrası tepki gösteren Bakan Şimşek "Kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez" yanıtında bulundu. 

"UYGULADIĞIMIZ EKONOMİ PROGRAMIMIZA İLİŞKİN DETAYLI BİR DE SUNUM YAPTIK"

Karatepe'nin açıklamaları sonrası görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm.

Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık.

Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik.

Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *