"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Politika Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da önemli açıklamada bulundu

Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'da önemli açıklamada bulundu

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden seçilen belediye başkanlarına, göreve geldiklerinden itibaren hiç kimseyi işten çıkarmamaları konusunda uyardı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Turgutlu Belediyesince Mustafa Kemal Mahallesi'ne taziye evi ve çocuk kültür sanat merkezinin temel atma törenindeki konuşmasında, Belediye Başkanı Çetin Akın'ı çalışmaları dolayısıyla bir kez daha tebrik etti.

Belediye başkanlarına, göreve geldiklerinden itibaren hiç kimseyi işten çıkarmamalarını konusunu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Belediye başkanı arkadaşlarımıza seçilmeden önce şunu söyledim. Seçildikten sonra kimsenin ekmeğiyle asla oynamayacaksınız, millete hesap vereceksiniz. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Vatandaşlar arasında ayrımcılık kesinlikle yapmayacaksınız."

İşten çıkarıldığı iddia eden kişi, sesini duyurmaya çalıştı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri esnasında, elinde dosya kağıtları tutan bir kişi, Turgutlu Belediyesindeki işinden çıkartıldığını iddia ederek, sesini duyurmaya çalıştı. Tepki gösteren kişi, Turgutlu Belediyesi zabıta ekiplerince alandan hızla uzaklaştırıldı.

Belediye başkanlarına faiz uyarısı

Kemal Kılıçdaroğlu adalet kavramının da belediye başkanlarının üzerine titremesi gereken bir kavram olduğunu söyledi.

"Adaletli davrandıklarında geçmişte oy vermeyenler bile bir dahaki sefere destek verebilecektir. Borç ödeme konusu. Her belediye her devlet borçlanır. Borcu alır verimli kullanırsınız, belirli zamanda ödersiniz. Yüksek faiz dayatılıyorsa size o borcu almaktan özenle kaçınacaksınız. Hizmeti almanın milletin sırtına ağır yük olarak yansımaması gerek."

Bayana yönelik şiddet

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında, alanda bayana yönelik şiddete dikkati çekmek üzere hazırlanmış pankartlarla ilgili konuştu.

İstanbul Sözleşmesi konusunda bayanlara söz verdiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakının Cumhurbaşkanı, koltuğuna oturduğunda ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesini yürürlüğe koyacağız."

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, kürsüye SMA hastası İrem Nur bebek ve annesi Ceylan Çakto ile çıktı. Çetin Akın, başlatılan kampanyaya destek istedi.

Taziye evi ve çocuk kültür sanat merkezinin temeli atıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer ziyaretleri ise şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programı kapsamında Salihli ilçesinde 67-70 Numaralı Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti.

İktidara geldiklerinde şoförlerin yaşadığı sorunları çözeceklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ekonomik hayatın önemli bir parçası olan taşıyıcıların birleşip daha güçlü olması gerektiğini bir kez daha söyledi.

Ahmetli ilçesine bağlı Gökkaya Mahallesi'nde bir kahvehaneye uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *