"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2675 %-0.04
37,1075 %0.25
2.310.910 %0.51
2.999,70 0,23
Ara
İşçi Haber Politika Mahmud Abbas'ın TBMM ziyareti: Filistin halkının sesi Ankara'dan dünyaya yükselecek

Mahmud Abbas'ın TBMM ziyareti: Filistin halkının sesi Ankara'dan dünyaya yükselecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos’ta Ankara’da tarihi bir ziyarette bulunacak ve TBMM Genel Kurulu'na önemli bir konuşma yapacak.

Abbas, İsrail’in Gazze ve diğer Filistin topraklarındaki saldırılarının detaylarını TBMM üyelerine aktaracak.

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim’e kadar tatile girmeden önce bu olağanüstü oturumu gerçekleştirmek üzere 15 Ağustos Perşembe günü toplanacak. Toplantı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla yapılacak.

Bu özel oturumda, TBMM'nin Filistin halkına olan güçlü desteğini ve Filistin davasının uluslararası alanda daha fazla duyurulmasını amaçlanıyor. Abbas, Meclis’e yapacağı ziyarette ilk olarak TBMM Başkanı Kurtulmuş ile birebir görüşme gerçekleştirecek. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Genel Kurul, saat 15.00’te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak ve ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas kürsüye çıkacak. Abbas, konuşmasında İsrail'in Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırıları ayrıntılarıyla ele alacak. Abbas’ın konuşması, İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya simultane olarak tercüme edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda takip edecek. Toplantının ardından, Erdoğan, Abbas ve Kurtulmuş, Şeref Holü’nde düzenlenen Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecekler. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Abbas ve heyetiyle Mermerli Salon’da bir araya gelerek görüşmelerine devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *