"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Milli dava için dev adım: Türkiye'den KKTC'ye 16 milyar liralık destek

Milli dava için dev adım: Türkiye'den KKTC'ye 16 milyar liralık destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan 2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması hakkında açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan 2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması hakkında, "Kıbrıs Türkü'nün ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi için işbirliği ve dayanışma içinde çalışacak, projeleri hızla hayata geçireceğiz." dedi.

Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 5 Haziran'da KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde imzaladıkları bu anlaşmanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Anlaşma kapsamında ulaştırma, altyapı, turizm, sanayi, eğitim, sağlık, enerji, tarım, modern sulama ve girişimcilik gibi pek çok alanda 2023'ten devredilen projelerle birlikte yaklaşık 16 milyar lira ödenek ayrıldığını belirten Yılmaz, işbirliğini ve projeleri hızla tamamlayacaklarını vurguladı.

Yılmaz, açıklamasında "KKTC ile birlikte Kıbrıs Türkü'nün ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bir seviyeye gelmesi için işbirliği ve dayanışma içinde çalışacak ve anlaşmada yer verdiğimiz projeleri gecikmeksizin tamamlayacağız. Kıbrıs Türkü'nün hürriyeti ve güvenliği nasıl milli davamız ise üreten, büyüyen, müreffeh, mali yapısı güçlü bir KKTC de bizim milli meselemizdir. Bugün tüm süreçleriyle yürürlüğe giren anlaşmanın ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *