"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2691 %-0.03
37,2544 %0.25
2.288.302 %-1.045
2.991,13 -0,06
Ara
İşçi Haber Politika Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat ayında Mısır'a yaptığı ziyaretin ardından iade ziyaretini 4 Eylül’de gerçekleştirecek. Görüşmenin odak noktası, Gazze’deki katliamlar olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat 2024'te, 12 yıl aradan sonra Kahire'ye yaptığı tarihi ziyaretin ardından, Sisi'nin Türkiye'ye yapacağı bu ilk ziyaret, iki ülke ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Sisi'nin ziyaretinde, Erdoğan tarafından Beştepe'de resmi bir törenle karşılanacak.

ANA GÜNDEM GAZZE OLACAK

Sisi ve Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek ve çeşitli anlaşmalara imza atılacak. Toplantının ana gündemi, İsrail’in saldırılarının durdurulması, bölgede ateşkesin sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması üzerine olacak. Ayrıca, Filistin, Libya, Sudan ve Somali gibi bölgesel konularda kalıcı barış ve istikrar sağlama yolları tartışılacak.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin şu anda 10 milyar dolara ulaştığı ve yeni hedefin 15 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Bu hedefe ulaşmak için gerekli adımların atılması da toplantının bir diğer önemli konusunu oluşturacak. Sisi'nin ziyaretinde, iş dünyasından önemli isimlerin de Türkiye’ye eşlik etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *