"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Özgür Özel talimat verdi! CHP'den ''şehit yakını ve gaziler'' genelgesi

Özgür Özel talimat verdi! CHP'den ''şehit yakını ve gaziler'' genelgesi

CHP Genel Başkan Özgür Özel'in talimat vermesiyle birlikte, CHP'li belediyelere şehit aileleri ve gazilerin ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanması amacıyla genelge gönderildi.

Konuya ilişkin CHP'den yapılan yazılı açıklamada, partinin şehit aileleri ve gazilerin emanetine sahip çıkmak ve onların ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamak amacıyla kapsamlı bir genelge yayımladığı duyuruldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı sonrası gönderilen genelge ile birlikte şehit aileleri ve gazilerin ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanması amaçlanıyor. Bu kapsamda,  il ve ilçe örgütlerinde şehit aileleri ve gazilerle ilgilenecek özel birimlerin oluşturulması hedefleniyor.

GENELGEDE ÖNERİLER DE YER ALIYOR

Genelge kapsamında, büyükşehir ve il belediyelerinde "Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü" kurulması, ilçe belediyelerinde ise aynı isimde masalar oluşturulması öneriliyor. Ayrıca genelgede şehit yakını ve gazilere, ulaşım desteği sağlanması ve psikolojik destek verilmesi, lokal/dinlenme tesisi ve misafirhane imkanı sunulması gibi önerilere de yer verildi.

CHP'nin milli savunma politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Yankı Bağcıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hazırladıkları genelgede, il ve ilçe örgütleri ile belediyelerin bu konudaki çalışmalarını daha koordineli ve etkin hale getirmesinin hedeflendiğini aktardı.

Bağcıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz tüm toplumumuz için bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin vefa borcu ve görevidir. Onların sosyal hayata katılımını desteklemek, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için örgütlerimizi ve belediyelerimizi samimi olarak yanlarında hissettirmek en önemli amaçtır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *