"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Özgür Özel ve Esad görüşmesi: CHP tarih verdi

Özgür Özel ve Esad görüşmesi: CHP tarih verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Suriye yönetimi ile görüşme isteği üzerine gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Uzgel, “Görüşmelerimiz hem resmi hem de İstanbul’daki konsolosluk aracılığıyla sürdürülüyor. Orta Doğu’yla ilişkilerde süreç genellikle yavaş ilerliyor. Suriye yönetimiyle olan görüşme talebimizin Ağustos ayında kesinleşmesini bekliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında arabulucu olabileceğini belirterek, “Öncelikle Esad’ı Türkiye ile görüşmeye ikna etmemiz gerekiyor. Ben bu konuda Esad’ı masaya oturtabilirim. Erdoğan’ın bu yönde bir niyeti varsa, attığımız adımlar Erdoğan’ı da cesaretlendirebilir. Sığınmacı sorunu Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri ve bunu öncelikli olarak ele alıyoruz” şeklinde konuşmuştu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Halk TV’de Gözde Şeker’in sunduğu programda, Özel’in Suriye yönetiminin görüşme talebinin kabul edildiğini duyurduğunu bildirmişti. Ancak gazeteci İsmail Saymaz, Esad yönetiminin CHP’nin Suriye’yi ziyaret talebini henüz kabul etmediğini, diyalogların sürdüğünü ancak bir onay yanıtı alınmadığını iddia etmişti. Ayrıca Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP’nin Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşme planının Esad tarafından reddedildiğini belirtmişti.

"AĞUSTOS AYINDA NETLEŞMİŞ OLUR"

Türkiye gazetesinden Samet Eker’in sorularını yanıtlayan İlhan Uzgel, CHP lideri Özgür Özel’in muhtemel Suriye ziyaretine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Görüşmelerimiz iki koldan devam ediyor. Hem resmî olarak hem de İstanbul’da konsolosluk üzerinden temsilcilik vasıtasıyla temas kurduk. Dolaylı yoldan da temaslarımız sürecek. Yüzünüz Orta Doğu’ya dönünce süreç biraz ağır işliyor. Sonuçta Esad yönetimi ülkeye tam hâkim değil. Suriye’ye gitmek, Slovenya’ya gitmek gibi değil. Almanya’dan davet aldığımızda bütün protokol süreci belli oluyor. Suriye yönetimi ile görüşme talebimiz ağustos ayında netleşmiş olur.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *