"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Politika Özgür Özel'den çarpıcı "normalleşme" çıkışı: Gelmeyen milletin karşısına geçer

Özgür Özel'den çarpıcı "normalleşme" çıkışı: Gelmeyen milletin karşısına geçer

Malatya Yazıhan'da partisinin mitinginde çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'normalleşme' açıklamalarına dair "Gelen gelir, gelmeyenler milletin karşısına geçer" çıkışında bulundu.

Siyasetteki "normalleşme" rüzgarlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya Yazıhan'da partisinin mitinginde konuştu.

Malatya'da halka seslenen Özel, açıklamalarının devamında ise "Geçinemiyoruz Mitingi"nin tarihini duyurararak, kira yardımına da değindi. 

"SEÇİMDEN SONRA YAPMAMAKLA OLMAZ"

Özel'in açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Siyasette normalleşme Ankara'nın ortasında bir siyasi cinayetin kanını yerde bırakmakla olmaz, emekliye 10 bin lira vererek açlığa mahkum etmekle olmaz. Asgari ücretliye seçimden önce yılda 4 kez zam vereceğim deyip, seçimden sonra yapmamakla olmaz.

Depremzedeye 1 yıl sonra kira yardımını kesmekle olmaz. Türkiye'nin hukuka, kurallara, ahlaka, vicdana sahip olarak yönetilmesini istiyoruz. Bunun için el uzattık, hukuka uyarsanız ne ala, sopaya sorulanla normalleşme olmaz. Anayasayı çiğneyenle normalleşme olmaz. Bir parti kendi rezaletini yargıdan kaçıracak diye normalleşmeyi baltalıyorsa ona da kimse pabuç bırakmaz. İsteyen gelir normalleşir, hep birlikte doğru işler yaparız. Ama hukuktan sapanın olduğu yerde biz olmayız. 

Normalleşmeyi herkes CHP'den biliyor, ya gelirsiniz emekliye, çiftçiye sahip çıkarsınız, AHİM kararlarına uyarsanız ne ala, uymuyorsanız biz buradayız. Ülkeyi kuran iradeyiz. Gelen gelir, gelmeyenler milletin karşısına geçer. Milletle devlet yarışırsa devlet kazanır. Biz kazanacağız. "

"GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ" NİN TARİHİNİ DUYURDU

"Bu şartlarda geçinebiliyor musunuz? Siyaset, sokağın sesini dinleme işidir. Sokakta artık ses yok, çığlık var. Ne diye çığlık atıyor insanlar? 'Geçinemiyoruz' diyorlar. Madem ki geçinemiyorsunuz, madem ki sonuç yok, o zaman asgari ücerete zam yapılması gereken günden bir gün önce Türkiye'nin en büyük emek kentinde, Kocaeli'de, Gebze'de işçilerle, emeklilerle, çalışanlarıyla, bütün emekçileriyle, esnaflarla, çiftçilerle birlikte büyük 'Geçinemiyoruz Mitingi' yapacağız. Türkiye'de emeği sömürülen, yıllarca çalışmasının sonucunda emekli maaşı kuşa dönen, ürünü para etmeyen, geçinemeyen herkesi 30 Haziran günü Kocaeli'ndeki Geçinemiyoruz Mitingi'ne davet ediyorum."

"‘EKONOMİ KÖTÜ, PARA BULAMAYIZ, KİRA YARDIMI BİTTİ’ DİYORLAR"

Depremzedelere sağlanan kira yardımına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Özel, şu ifadelerde bulundu:

"Özel, "Malatya’da yüz kişiden 93’ü sokakta. On aileden dokuzu ya çadırda ya da konteynerde ya da barınamadı gitti, gurbette. Ama seçim için oy isteyenler, şimdi bir buçuk yılda yüzde 6’sını yaptılar. Büyük bir belirsizlik, büyük bir haksızlık var. Şunu görüyoruz ki bu ay son kez kira yardımı yapıyorlar. ‘Arttırın yeniden uzatın’ dedik. ‘Ekonomi kötü, para bulamayız, kira yardımı bitti’ diyorlar. Eğer bu 10 ildeki söz verip de açıkta bıraktığınız 650 bin konut, milyonlarca kişiyi kira yardımsız bırakırsanız, size buradan söz veriyorum, eğer mücadele etmek isterlerse, Türkiye’nin en büyük direnişini bu kira yardımı için başlatacağım. Hem evi yapmayacaksın, hem de kirayı unutacaksın. Milleti çadırlarda, konteynerlerde yıllarca bırakacaksın. Öyle yağma yok. Sana depremzedeyi ezdirmeyiz."

"SENİN ÖNCELİĞİN VATANDAŞ MI YANDAŞ MI?"

"Önümüzdeki pazartesi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Mehmet Şimşek’e gidip parayı nereden bulabileceklerini gösterecek. 22 yıllık AKP iktidarının yükünü sırtlanacak halimiz yok. Yanlışına doğru diyecek halimiz yok. Onların hatasını düzeltmek için onlara yanaşacak halimiz yok. Doğrusunu biliyoruz. Biz zenginlerin, para kazananların yüksek vergi vereceği, az kazananın az vergi vereceğini, hiç para kazanmayanın hiç vergi vermeyeceği bir sistemi savunuyoruz. Onlar yüz liralık verginin 65 lirasını emeklilikten, sudan, doğal gazdan, sudan, sütten, bebek bezinden alarak maalesef garibandan topluyorlar. Mehmet Şimşek, senin önceliğin vatandaş mı yandaş mı? Sen müteahhitten yana mısın, Yazıhanlı kayısı üreticisinden yana mısın?" 

"SOPALARLA SALDIRINCA NORMALLEŞME OLMAZ"

"Bakın biz Türkiye'de siyasette normalleşme istiyoruz. Normalleşme demek, normal davranmak demektir. Kurallara uygun davranmak demektir. Hukukun üstünlüğüne inanmak, anayasaya bağlı kalmak demektir. Seçimi kaybedince kabullenmek, tebrik etmek demektir. Sopalarla saldırınca normalleşme olmaz. Ankara'nın ortasında bir siyasi cinayetin kanını yerde bırakmakla olmaz. Emekliye on bin lira vererek, açlığa mahkum ederek, aç kal demekle olmaz. Asgari ücretliye seçimden önce dört kez yılda zam yapacağım deyip, seçimden sonra yapmamakla olmaz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *