"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Politika TBMM yasama çalışmalarına 2 aylık aradan sonra başlıyor

TBMM yasama çalışmalarına 2 aylık aradan sonra başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık aranın ardından 28. Dönem 3. Yasama Yılı'na başlayacak. Meclis ayrıca Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri ve 2025-2027 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program çerçevesinde önemli reformlar için de mesai yapacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık bir aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden adım atıyor. 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışı, 1 Ekim'de Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek. Ardından, TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasıyla başlayacak olan birleşimde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genel Kurula hitap edecek. Yasama yılı açılışı dolayısıyla Kurtulmuş'un ev sahipliğinde TBMM Tören Salonu'nda bir resepsiyon düzenlenecek.

Açılış etkinlikleri esnasında yalnızca davetli misafirlerin Meclis'e kabul edileceği, genel izleyici kabul edilmeyeceği belirtildi. Meclis Genel Kurulu, yeni yasama yılının ilk oturumunu 2 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirecek. İlk olarak Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak; bu teklifin birinci bölümündeki maddeler daha önce tartışılmıştı.

Genel Kurul gündeminde ayrıca, tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ve 9. Yargı Paketi'nin görüşmeleri de yer alacak. TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ile İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporlar da ele alınacak.

Meclis, 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde de çalışmalar yürütecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan OVP'de, çeşitli kanuni düzenlemelerle hayata geçirilecek reform alanları belirtilmiştir. Bu kapsamda, vergi muafiyetlerinin gözden geçirilmesi, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğinin artırılması ve işgücü piyasalarının esnekliğinin sağlanması gibi önemli konular ele alınacak.

Salı ve Çarşamba günlerinde, Meclis'te grup toplantıları gerçekleştirilmesi beklenen siyasi partilerin gündemleri de merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *