"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Politika Türkiye ve Arnavutluk'tan stratejik adımlar: İmzalar atıldı

Türkiye ve Arnavutluk'tan stratejik adımlar: İmzalar atıldı

Türkiye ile Arnavutluk arasında önemli iş birliği anlaşmaları imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın katıldığı törende, iki ülke arasında dört farklı anlaşmaya imza atıldı.

Törende, Türkiye Cumhuriyeti ve Arnavutluk arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Kurulmasıyla ilgili ortak bildiriye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Rama imza attı. Bu bildiri, iki ülkenin stratejik ortaklığını derinleştirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Anila Denaj, devlet destekli tarım sigortaları konusunda iş birliği niyet beyanını imzaladı.

HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM ALANINDA DA İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Arnavutluk Medya ve Enformasyon Ajansı Genel Müdürü Alteo Hysi, halkla ilişkiler ve iletişim alanında iş birliği mutabakat zaptına imza attı. Fahrettin Altun, bu anlaşmanın medya ve iletişimde bilgi ve deneyim alışverişini artıracağına vurgu yaparak, "Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Sayın Edi Rama'nın huzurlarında, Arnavutluk Cumhuriyeti Medya ve Enformasyon Ajansı Genel Müdürü Sayın Alteo Hysi ile Türkiye ile Arnavutluk Arasında Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı imzaladık. Ülkelerimiz arasında iletişim ve medya alanlarında bilgi ve deneyim alışverişini daha da artırmayı amaçladığımız bu mutabakat zaptının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

EĞİTİM ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Arnavutluk'ta Akademik Şube ve Programlar Açmasına İlişkin Protokol ise Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu tarafından imzalandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *