"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Valilik inceleme başlattı: Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Valilik inceleme başlattı: Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Kimliği açıklanmayan bir kişinin CİMER'e şikayette bulunması üzerine skandal olay ortaya çıktı! Öne sürülenlere göre Antalya Valiliği bünyesindeki iki müdürlükte görevli müdürlerden birinin öz kızını, diğerinin ise kuzenini mülakatla işe aldığı öğrenildi.

Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından geçen yıl 21 Ağustos'ta 2023/719647 ihale kayıt numarasıyla 30 personel alımı yapıldı. Alımlara ilişkin ismi bildirilmeyen bir kişi CİMER'e yaptığı şikayette 18 personelin liyakata göre değil de işe alım sürecini yönetenlerin yakınları olduğunu öne sürdü.

Yapılan şikayette, Antalya Valiliği bünyesindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi Müdür Vekili Nur Pelin İnanlı'nın teyzesinin kızını, 3'üncü Strateji Müdürü Elmas İlik'in de öz kızını girdikleri mülakatla işe aldıkları öne sürüldü. Şikayet sonrası konuyla ilgili Antalya Valiliği inceleme başlattı.

Şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe, dilekçeyi Antalya Valiliği'ne göndererek incelenmesini istedi. Valilik ise şikayet üzerine inceleme başlattı.

"İŞE GELİP GİTMEDİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI..."

Yatırım İzleme Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Nur Pelin İnanlı hakkında alınacak personeli seçmek için mülakata katıldığı bilgise de yer verilen dilekçede, "Mülakata bizzat katılarak kendi öz teyzesinin kızı Betül Duran'ı işe başlatmasının etik olup olmadığının değerlendirilmesi, Betül Duran'ın Nur Pelin İnanlı'nın yanında işe başlatılıp başlatılmadığının araştırılması, 3'üncü Strateji Müdürü Elmas İlik'in kendi kızı Büşra Aydın'ı işe aldığı ve kızını da kendi müdürlüğünde göreve başlattığı bilinmekte olup, ayrıca kurumun güvenlik giriş kamera kayıtlarından da görüleceği üzere işe gelip gitmediklerinin araştırılmasına" ifadelerinde bulunuldu.

Öte yandan, dilekçede işe alınan Başar Çakır'ın da 18 kişi içerisinde bulunduğu ve alım niteliklerinin hiçbirini taşımadığının altı çizildi. Bu kapsamda raporda, Çakır'ın da işe alım yapan yetkililerle bağının araştırılması isteminde bulunuldu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *