"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Yunanistan’dan kritik açıklamalar: Türkiye ile sorunları diyalogla çözüyoruz

Yunanistan’dan kritik açıklamalar: Türkiye ile sorunları diyalogla çözüyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Türkiye ile açık iletişim kanalları sayesinde gerilimlerin krize dönüşmeden engellendiğini belirterek, "Sorunları diyalog yoluyla çözmeye devam etmeliyiz" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, SKAI televizyonuna verdiği röportajda, Türk-Yunan ilişkileri ve Orta Doğu’daki gelişmelere dair yorumlarda bulunan Gerapetritis, iki ülke arasındaki iletişimin gerilimleri önlediğini vurguladı. 

Gerapetritis, Girit-Güney Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantı kablosu için yapılan deniz araştırmalarında yaşanan bilgi kirliliğine de değinerek, araştırma gemisinin planlanandan uzun süre bölgede kalmasının herhangi bir çatışma riskini oluşturmadığını ve Türkiye'den izin alınmadığını belirtti. Uzun vadeli barış için münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığının doğru belirlenmesinin önemini ifade etti.

Orta Doğu’daki olayların geniş bir bölgeyi etkileyebileceğini ve Gazze ile diğer bölgelerdeki insani krizin kötüleşeceğini öngören Gerapetritis, göç akınlarında artış yaşanabileceğini belirtti. Yunanistan’ın Orta Doğu’daki gelişmelere uluslararası hukuka dayalı bir yaklaşım benimsediğini ve krizden mümkün olduğunca az zarar görmeyi hedeflediğini söyledi. "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaşılan en zor aşamadayız" ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *