"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2725 %0
37,0767 %0.11
2.303.660 %-0.323
3.017,66 -0,34
Ara
İşçi Haber Dünya Putin, Ukrayna krizinde kararını veriyor

Putin, Ukrayna krizinde kararını veriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizine ilişkin görüşme gerçekleştirdi. Ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik son dönemde yükselişe geçti. Türkiye bu gerginlik üzerinde tarafını belli ederken, gözler ise Putin'in üzerine çevrilmiş durumda. 

Bugün ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşeceği öğrenilmişti. Putin Rusya Güvenlik Konseyi’nde bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin konuştu. Putin, “Ukrayna’nın iki bölgesinde bağımsızlığı kabul etmemiz gerekiyorsa, öncelikle bunu derinlemesine düşünmemiz gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.  ‘Rusya, Ukrayna’nın NATO’ya katılma tehlikesiyle karşılaşırsa, ülkemiz için tehdit önemli ölçüde artacaktır.” dedi. Putin, “Somut bir tehditle karşı karşıyayız. Ancak krizi ‘barışçıl’ bir yöntemle çözmeye çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

"Putin: Kararımı vereceğim"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıyıp tanımayacağı konusunda bugün karar vereceğini açıkladı.

"Batı medyası savaş propagandası yapıyor"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bölgede yaşanan gerginliğe ilişkin son durumu değerlendirerek “NATO ve ABD’ye taleplerimi ilettik NATO açık kapı politikası nedeniyle taleplerimizi reddetti ve güvenlik endişelerimizi göz ardı etti.” dedi.

NATO'nun doğu kanadının 1997 pozisyonlarına dönmesini istedik ve önerdik. Bu argümanımız da kendileri tarafından reddedilmiştir” ifadelerinde bulunan Lavrov, “Önerilerimiz, seçim yapabileceğiniz bir menü değildir” diye de ekledi. Ayrıca Batı medyasını "savaş propagandası" yapmakla da suçladı.

"Bölgede yaşananlar"

Rusya'nın Batı ülkelerinin itirazlarına rağmen 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan gerilim geçen haftalarda adeta bir soğuk savaşa döndü. Kırım'ın ilhakının ardından Ukrayna'nın doğusundaki Moskova yanlısı ayrılıkçı grupları destekleyen Rusya'nın son haftalarda bölgedeki asker sayısını artırması uluslararası kamuoyunda endişe yarattı.

Son haftalarda başta Türkiye, Fransa, Birleşik Krallık ve ABD olmak üzere birçok ülke Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapmak için kolları sıvasa da henüz taraflardan net bir barış sinyali gelmedi.

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *