"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2731 %0
37,0458 %0.08
2.299.461 %-0.63
3.016,72 -0,37
Ara
İşçi Haber Gündem Rusya - Ukrayna savaşı başladı! 8 can kaybı, 9 yaralı var

Rusya - Ukrayna savaşı başladı! 8 can kaybı, 9 yaralı var

Günlerdir beklenen Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, 'Dış güçlere seslenmek istiyorum. Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek' dedi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı 'Rus işgali başladı' dedi. Ardından "Daha sonra yapılan açıklamada 'Rus donanması denizlerden çıkartma yapıyor' denildi.

Putin'in açıklamalarından hemen sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev ve doğu liman kenti Mariupol'da patlamalar meydana geldi. Kiev'de siren sesleri duyulurken halk kenti terk etmeye çalışıyor. İşte bölgeden dakika dakika gelişmeler...

Rusya - Ukrayna savaşı dakika dakika son durum gelişmeleri

10.32: Ukrayna Rus saldırısında en az 8 can kaybı yaşandığını duyurdu. Saldırılarda 9 kişinin de yaralandığı belirtildi.

09.48: Belarus lideri Lukaşenko, ordu kurmaylarıyla olağanüstü toplantı düzenledi

09.46: Ukrayna'daki ayrılıkçı Luhanks yönetimi, Ukrayna'ya karşı saldırı başlattıklarını duyurdu. 

09.44: Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı 'Bombardımanlar Ukrayna geneline yayılmış durumda, Kiev Bölgesi'nde 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı' dedi.

9.41: Ukrayna lideri Zelenski, 'Liderlerle görüşmelere devam ediyorum. Katar Emiri'nden destek aldık' dedi. 

09.40: Rusya Federal Havacılık Ajansı, 24 Şubat'tan 2 Mart'a kadar Rusya'nın güneyindeki Rostov, Krasnodar, Anapa, Gelencik, Elista, Stavropol, Belgorod, Bryansk, Orel, Kursk, Voronej, Simferopol havaalanlarının uçuşlara kapatıldığını duyurdu.

09.20: Polonya, NATO Antlaşması'nın 4. maddesi kapsamında istişareler için başvuruda bulundu.

09.19: Ukrayna Parlamentosu Sıkıyönetim Bildirgesi'ni oyladı.

09.18: Ukrayna lideri Zelenski, dünyanın 'Rusya'yı barışa zorlaması gerektiğini' söyledi. ABD, AB, İngiltere, Almanya ve Polonya liderleriyle görüşen Zelenski, 'Putin karşıtı bir koalisyon kuruyoruz' dedi.

09.16: Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Luhansk’ta Melovoe ve Gorodişe köylerinin Rus askeri birlikleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

09.09: Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna hava savunma sistemlerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

09.04: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından Rus savaş uçaklarının düşürüldüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

08.48: Ukrayna, ülkenin doğusunda Rusya'ya ait 5 uçağı ve 1 helikopteri düşürüldüğünü duyurdu.

08.44: ABD Dışişleri Bakanı, Pentagon Başkanı NATO Genel Sekreteri ile Ukrayna'yı görüştü.

Son dakika haberi: Rusya - Ukrayna savaşı başladı 8 can kaybı, 9 yaralı var. İşte son durum...

(Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları, bugün yerel saatle 05.00’da Rus ordusunun Kırım’dan giriş yaptığı anlara ilişkin görüntüleri yayınladı.)

08.42: Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

08.41: Ukrayna lideri Zelenski, 'Mümkünse lütfen evde kalın. Çalışıyoruz. Ordu çalışıyor, Ukrayna'nın tüm güvenlik ve savunma sektörü çalışıyor. Ben, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi ve Bakanlar Kurulu, Bakanlar sizinle sürekli temas halinde olacak. Yakında tekrar temasa geçeceğim. Panik yapmayın, güçlüyüz, her şeye hazırız, herkesi yeneceğiz' dedi.

08.29: Ukrayna, ülkenin Rusya ve Belarus sınırı boyunca saldırı altında olduğunu duyurdu. Açıklamada 'Sınır birliklerimize top, ağır ekipmanlar ve hafif silahlarla saldırıldı' denildi.

'Düşman sabotaj ve keşif gruplarının çalışmaları da kayıtlara geçti' denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı;

'Sınır birliklerine, sınır müfrezelerine ve kontrol noktalarına yönelik saldırılar topçu, ağır teçhizat ve hafif silahlarla gerçekleştiriliyor.'

KAYNAK:HABERTÜRK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *