"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2460 %0.06
37,0478 %0.05
2.295.770 %-0.627
3.021,99 0,99
Ara
İşçi Haber Sağlık Araştırma sonucu belli oldu! O besin demanstan ölme riskini yüzde 28 azaltıyor

Araştırma sonucu belli oldu! O besin demanstan ölme riskini yüzde 28 azaltıyor

Indigo Dergisi'nde yer verilen araştırmada, her gün yarım çorba kaşığından fazla zeytinyağı tüketen bir kişinin bunamadan ölme riskinin, hiç zeytinyağı almayan veya nadiren alanlara kıyasla yüzde 28 daha düşük olduğu kaydedildi.

Dergide yer verilen söz konusu çalışmanın sonucuna göre bilim insanları, her gün yarım çorba kaşığından fazla zeytinyağı tüketen kişinin bunamadan (demans) ölme riskinin yüzde 28 oranında düşebileceğini belirledi. 

OTUZ YIL BOYUNCA ANALİZ EDİLDİ

Çalışma kapsamında Harvardlı bilim insanları, diyet ve demansa bağlı ölüm arasındaki ilişkiyi araştıran ilk çalışmada, otuz yıl boyunca 90 binden fazla Amerikalının diyet anketlerini ve ölüm kayıtlarını analiz etti. Analizler sonucunda 4 bin 749 kişinin demans nedeniyle öldüğü öğrenildi. 

"SÜPER GIDA" ÖRNEĞİ OLARAK GÖSTERİLDİ

Ayrıca araştırmacılar çalışmanın, diğer yağların yerine zeytinyağı kullanmanın da sağlıklı bir beslenmeyi desteklemeye yardımcı olabileceğine dair kanıtları da desteklediğinin altını çizdi. 

Sağlıklı beslenmede zeytinyağının önemine değinen Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu’ndan araştırmacı Anne-Julie Tessier, sağlıklı bir diyetin parçası olarak tüketilen ve ‘süper gıda’ örneği olarak gösterilen zeytinyağının kalp ve beyin sağlığına iyi geldiğini vurguladı.

Öte yandan araştırmacı, bu çalışmada zeytinyağı ve demans ölüm riski arasındaki ilişkinin genel diyet kalitesinden bağımsız olduğunu aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *