"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.406.178 %-0.415
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber Sağlık Bacak ödemi neden olur? Hangi hastalıkların habercisi?

Bacak ödemi neden olur? Hangi hastalıkların habercisi?

Uzman isim, bacak ödeminin kalp yetmezliği gibi ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini ve tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı. Uzman doktor, bacak şişmesinin vücuttaki sıvı birikmesinin bir belirtisi olduğunu ve ihmal edildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olacağını da ifade etti.

Biruni Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı, bacak şişmesinin vücuttaki sıvı birikmesinin bir belirtisi olduğunu ve ihmal edildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olacağını belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Okay Abacı, bacak şişmesinin (ödem) ağrı, kızarıklık, ısınma, nefes darlığı ve halsizlik gibi belirtilerle ortaya çıktığını aktararak, ciddi sağlık sorunlarının oluşmaması için erken müdahalenin çok önemli olduğuna işaret etti.

“BİRÇOK FARKLI HASTALIK ÖDEMİN NEDENLERİ ARASINDA YER ALABİLİR”

Şişlik tüm gün geçmiyor ve birden fazla bölgeye yayılıyorsa kalp, böbrek veya damarlara baktırılması gerektiğine dikkati çeken Abacı, vücuttaki kanın düzgün bir şekilde dolaşamaması ve kalbin vücuda yeterli kan pompalayamaması sonucunda kalp yetmezliğine yol açtığı bilgisini paylaştı.

Abacı, kalbin pompalama işlevi bozulduğunda, vücutta sıvı birikimi (ödem), nefes darlığı ve halsizlik gibi belirtiler görüldüğünü kaydederek, "Kalp yetmezliği genellikle yüksek tansiyon, koroner arter hastalığı, kalp krizi, kalp kapak hastalıkları ve aşırı alkol tüketimi gibi etkenlerle gelişir. Ödem sadece kalp yetmezliğinden kaynaklanmaz, birçok farklı hastalık ödemin nedenleri arasında yer alabilir." ifadelerini kullandı.

“KALP YETMEZLİĞİ, ÖDEMİN EN YAYGIN NEDENLERİNDEN”

Kalp yetmezliği dışında böbrek ve karaciğer hastalıkları, damar tıkanıklıkları, enfeksiyonlar ve bazı ilaçların yan etkilerinin de ödem yapabileceğini vurgulayan Abacı, "Ancak kalp yetmezliği, ödemin en yaygın nedenlerinden." açıklamasını yaptı.

Abacı, erken teşhis ve uygun tedavi yöntemi ile hastalığın ilerleyişinin yavaşlatılabildiğini anlatarak, "Semptomlar kontrol altına alınıp yaşam kalitesi artırılabilir. Ancak, kalp yetmezliği genellikle kronik bir durumdur ve tedavi genellikle semptomları yönetmeye yöneliktir. Bunun yanı sıra bazı vakalarda kalp nakli veya ileri tedavi yöntemleri gerekebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kalp yetmezliğinde tedavi amacının kalbin yükünü azaltarak vücuttaki sıvı birikimini engellemek olduğunu belirten Abacı, sıvı atıcı ilaçlar kullanılması, yaşam tarzında değişiklilere gidilmesi, sıvı alımının kısıtlanması, tuz tüketiminin azaltılması ve düzenli egzersiz yapılması önerilerinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *