"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Sağlık Bakan Memişoğlu: Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız

Bakan Memişoğlu: Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız

Bakan Memişoğlu, "Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz." dedi.

Bakan Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık sistemini kötüye kullanan ve vatandaşları, özellikle çocukları tehdit edenlere karşı denetimlerin daha da sıklaştırılacağını belirtti.

Bakan, mevcut sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesinin yanı sıra denetim ekiplerinin tüm branşları kapsayacak şekilde sahada olacağını vurguladı. "Yenidoğan branşı için değil, tüm hastane branşlarının denetlenmesi amacıyla tam kapasite çalışacağız" diyen Memişoğlu, denetleme sisteminin güncellenmesi ve uzman hekimlerden oluşan komisyonlar kurulacağı bilgisini verdi.

Özel hastanelere yönelik denetimlerin süreceğini ve sağlık kurumları için yapısal reformların gündemde olduğunu aktaran Bakan, "Dünya genelinde takdir edilen sağlık sistemimizi, kişisel menfaatleri için lekelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Afet ve salgın dönemlerinde büyük özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının itibarını, birkaç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *