"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Sağlık Bakan Memişoğlu: Türkiye güvenilir ve iyi sağlık hizmeti sunuyor

Bakan Memişoğlu: Türkiye güvenilir ve iyi sağlık hizmeti sunuyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kovid-19 süreci sonrasında dünya genelinde Türkiye'nin güvenilir ve kaliteli sağlık hizmetleri sunduğu konusunda güçlü bir kanaatin oluştuğunu belirtti.

Nevşehir’e bir dizi etkinlik için gelen Bakan Memişoğlu, Vali Ali Fidan'ı makamında ziyaret ederek, şehirdeki sağlık hizmetleri ve genel durum hakkında bilgi aldı. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan, ülke çapında sağlık hizmetlerinin daha ileriye taşınması amacıyla yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Anadolu’da sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi için şehir ziyaretleri düzenlediklerini belirten Memişoğlu, sağlıklı bir toplum inşa edebilmek adına vatandaşların da desteğinin önemini vurguladı. Bakan, vatandaşların sigara, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları gerektiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"İnsanlarımızdan özellikle aile hekimliklerine, sağlıklı hayat merkezlerine ve spor merkezlerine daha çok uğramalarını istiyoruz. Hastanelerimiz her türlü hizmeti verebiliyor. Bazı branşlarla ilgili randevu sıkıntılarımız olduğunu biliyoruz. Burada da onların çözümü için hep beraber çalışıyoruz. Daha sağlıklı, daha huzurlu bir Türkiye için uğraşıyoruz. Özellikle Kovid-19 sürecinden sonra dünyada, sağlık hizmetleri anlamında Türkiye'nin gerçekten çok güvenilir ve iyi sağlık hizmeti sunduğu konusunda bir kanaat oluştu. Gerçek bir kanaat bu. Biz iyi sağlık hizmeti sunuyoruz. Ancak bu konuda bazı illegalite ve yanlış uygulamaların önüne geçmek için de her türlü tedbiri aldığımızı bütün toplumun bilmesini istiyorum. Biz iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz. Bunun sürdürülebilir olması için de her türlü tedbiri alıyoruz."

Memişoğlu, ayrıca Kapadokya’nın uluslararası alanda büyük ilgi gören bir turizm merkezi olduğunu belirtti. Nevşehir’in turistik alanlarında, turistlere yönelik sağlık hizmetlerinin daha verimli sunulabilmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, "Nevşehir’in turistik alanlarındaki kapasitenin farkındayız ve bu bölgeyi sağlık turizmi açısından da özel bir çalışma alanı olarak değerlendireceğiz," diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *