"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Sağlık Canan Karatay'dan yeni açıklama: Hastaları da bu şekilde perişan ediyoruz

Canan Karatay'dan yeni açıklama: Hastaları da bu şekilde perişan ediyoruz

Bazı kesimler tarafından sevilen bazı kesimler tarafından ise eleştiriye tutulan Canan Karatay, bu kez yaptığı açıklamada huzursuz bağırsak sendromuna değinerek "Beslenme ve ilaçlar bütün bunları yapmaktadır" ifadelerinde bulundu.

Beslenme şeklinin önemine ve doktorlar tarafından hastalara verilen ilaçlara değinen Prof. Dr. Canan Karatay'ın, konuya ilişkin yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Bu durum; kron hastalığı, kolit, ülser gibi sorunları içine alan bir şemsiyenin altındaki parçadır."

"BESLENME ve İLAÇLAR BÜTÜN BUNLARI YAPMAKTADIR"

"Huzursuz bağırsak sendromu veya IBS dediğimiz (Irritable Bowel Syndrome) sorununu senelerdir dile getiriyoruz. Bağırsak floramızda bizim ihtiyacımız olan dost mikrobiyomuzun azalmasına bağlıdır. Beslenme ve ilaçlar bütün bunları yapmaktadır. Özellikle gaz ve şişkinliği bulunan, kabız olan kişilere verilen ilaçlar da bunu tetiklemektedir.

Huzursuz bağırsak sendromu hakikaten önemli bir şikayettir. Dost mikrobiyomu artırmamız gereklidir. Doğal beslenilmeli. Doğal probiyotikler tüketilmeli. Ev turşusu ya da yoğurdu, zeytinyağı yemeliyiz. Probiyotik oldukları için bunlarla beslenmek hem mide şişkinliği sorununun hem de bağırsaklarımızın düzelmesini sağlar."

"'GLUTEN HASSASİYETİ YOK' DİYORUZ"

"Bağırsaklarımız çok önemlidir. Hayati, bütün hastalıkların artık bağırsaklarda başladığını, ruh hastalıkları dahil temelinin bağırsaklarda atıldığını bütün bilimsel çalışmalar göstermiştir. Kullanılan ilaçlar da bu soruna neden olmaktadır.

Yediğimiz-içtiğimiz şeyler çok önemlidir. En önemli nedenlerden biri de glutendir. Gluten bir proteindir. Geçenlerde bir hasta geldi bana. Tetkik istemişim. Gluten demişim. Sigortası 'Gluten jinekolojik hastalıktır, Karatay bunu yazamaz' diye ödeme yapmamış. Yani maalesef bu kadar yanıltıyoruz. Bu kadar bilgimiz az ve yetersiz. Hastaları da bu şekilde perişan ediyoruz. Gluten bilhassa ince bağırsakta bulunan tüyleri parçalayan bir yabancı proteindir. En çok tahıllarda var. Prinç, mısır, kinoa vs. Eğer bağırsak tüylerimiz parçalandıysa gluten tarafından bütün mide-bağırsak hastalıklarının temeli atılmaktadır.

O halde glutenden uzak duracağız. Glutenin lektin de dediğimiz bir proteini vardır. 43 bin türlü lektin yani gluten vardır. Laboratuvar araştırmalarında 3-5 taneye, 10 taneye bakıyoruz. 'Gluten hassasiyeti yok' diyoruz. Kendimizde bilmediğimiz için hastalarımızı yanıltıyoruz. Onların da şikayetleri geçmiyor"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *