Geliştirilen teknolojiyle birlikte, pompa yoluyla ne kadar insülinin iletildiğini otomatik olarak hesaplamak amacıyla deri altına bir glikoz sensörü yerleştiriliyor. NHS tarafından yapılan duyuruda, sistemden yararlanabilecek yetişkinler ve çocuklarla bu ayın sonunda iletişime geçilmeye başlanacağı bildirildi.
NHS konuya ilişkin uyarılarda da bulundu. Açıklamada, herkesin bu fırsata sahip olmasının beş yıl alabileceği aktarıldı. Sebep olaraksa, yeterli sayıda cihazın tedarik edilmesindeki zorluklar ve ayrıca bunların nasıl kullanılacağı konusunda daha fazla personelin eğitilmesi ihtiyacı gerekçe gösterildi.
UZUN VADELİ SAĞLIK KOMPLİKASYONLARI RİSKİNİ AZALTTI
Geliştirilen teknoloji, insülinin kan dolaşımına salınmasını otomatikleştiriyor. Yapılan denemelerde, hibrit kapalı döngü sistem olarak bilinen teknoloji, yaşam kalitesini artırarak uzun vadeli sağlık komplikasyonları riskini azalttı. Bütün bu gelişmelerin ışığında Ulusal Sağlık ve Bakım Mükemmeliyeti Enstitüsü, geçen yılın sonunda açıklamada bulundu ve NHS'nin bu teknolojiyi kullanmaya başlaması gerektiğini belirtti.
"HAYATLARINI YENİDEN TANIMLAMA GÜCÜNE SAHİP"
Ayrıca geliştirilen yeni teknoloji, genel kan şekeri kontrolünün iyileştirilmesine de yardımcı olacak. Bu gelişmeler, kalp hastalığı, görme sorunları ve böbrek hastalığı gibi komplikasyon olasılığının azalması anlamına da geliyor.
NHS'DEN YAPILAN AÇIKLAMALAR
Geliştirilen teknoloji hakkında, NHS'nin diyabet konusunda ulusal uzmanlık danışmanı Prof Partha Kar, "Tip 1 diyabetli herkes için harika bir haber." dedi.
NHS İngiltere diyabet kliniği direktörü Dr Clare Hambling ise teknolojinin tip 1 diyabetli kişilerin "hayatlarını yeniden tanımlama gücüne sahip olduğunu" aktardı.