Bilim adamları çarşamba günü yaptığı açıklamada, Güney Afrika'nın Gauteng eyaletinde Omicron varyantının ilk tespit edilmesinden yaklaşık bir ay sonra COVID-19 vakalarının zirveye ulaştığını ve artan enfeksiyonların etkisinin önceki dalgalardan daha az şiddetli olduğunu söyledi. .
Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nden (NICD) bilim adamları, daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, deneyimi dünya çapında yakından izlenen Güney Afrika'dan gelen verilerin, varyantın ciddiyeti hakkında olumlu bir hikaye anlattığını belirtti.
NICD'den Michelle Groome bir haber brifinginde, kıtanın en işlek havalimanlarından birine ve Omicron'un ilk ortaya çıktığı bölgeye ev sahipliği yapan Güney Afrika'nın ticaret merkezi Gauteng'in günlük vakalarda ve pozitif testlerin yüzdesinde bir düşüş gördüğünü söyledi.
NICD verileri, bilim adamlarının günlük teyit edilen vakalardan daha güvenilir olduğunu söylediği günlük vakaların yedi günlük hareketli ortalamasının Gauteng'de aşağı yönlü bir yörüngede olduğunu gösterdi
DÜŞÜK ÖLÜM SAYISI
Groome, bazı küçük vaka sayılarının tatil döneminde daha düşük test seviyelerinden kaynaklanabileceği konusunda uyardı.
Enfeksiyonlardaki hızlı artışa rağmen şu anda beş kademeli bir kısıtlama sisteminin en düşük seviyesini koruyan Güney Afrika, hastaneye yatış seviyelerini çok yakından izliyor.
NICD verilerinin gösterdiğine göre, Omicron tarafından yönlendirilen dördüncü koronavirüs dalgasının ilk dört haftasındaki enfeksiyonlar, önceki üç dalgada görülenlerin oldukça üzerine çıktı, ancak hastaneye kabul edilen kişilerin oranı, geçen yılki %13'ün üzerine kıyasla %5.7'de kaldı. diğer dalgalar.
Bu arada hastaneye kaldırılan ve daha sonra ölenlerin oranı, birinci, ikinci veya üçüncü dalgalarda %19 veya üzeri olan oranlara kıyasla %5,6'ya düştü.
Veriler, 7 Kasım ve 18 Aralık arasında Güney Afrika'da görülen COVID-19 ölümlerinin yaklaşık %87'sinin aşılanmamış veya tam aşılanmamış kişilerden olduğunu gösterdi.
Bu haber Reuters'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.