"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2406 %0.05
36,9972 %-0.07
2.309.989 %-0.112
3.020,62 0,95
Ara
İşçi Haber Sağlık Hastanelerde yeni dönem! Bugün başlıyor

Hastanelerde yeni dönem! Bugün başlıyor

Şubat 2022'de yürürlüğe giren Uzaktan Sağlık Hizmetinin Sunulmasına Dair Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilen uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin bedelleri karşılanmıyordu. Ancak, SGK geçen ay Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişikliğe giderek söz konusu bedelleri karşılama kararı aldı.

Bugünden itibaren geçerli olmaya başlayacak karar kapsamında Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde artık uzaktan muayene gerçekleştirilebilecek. Ayrıca son alınan karar ile muayene ücreti de artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak.

KARARA İLİŞKİN AYRINTILAR 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti kuruluşlarınca verilecek olan uzaktan muayene hizmeti kapsamında, uzman doktorlar muayeneleri gerçekleştirerek tedaviye yönelik e-reçete ile ilaç yazabilecek. Bu ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Ayrıca doktor, hastası için e-ropar da düzenleyebilecek.

İkinci basamak hastaneler kapsamında, eğitim ve araştırma hastanesi olmayan devlet hastaneleri ve dal hastaneleri ile bu hastanelere bağlı semt poliklinikleri (TIP merkezleri), entegre ilçe hastaneleri bulunuyor. Üçüncü basamak hastaneler ise eğitim ve araştırma hastanelerini kapsıyor. Tüm şehir hastaneleri de üçüncü basamakta bulunuyor.

Öte yandan SGK, hastanın aynı hastaneye (acil servise başvurular hariç) aynı uzmanlık dalı için on gün içinde yapılacak yeni uzaktan muayene bedellerini karşılamayacak.

RANDEVULAR NEREDEN ALINACAK?

Uzaktan muayene dahilinde giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar ile sağlık hizmeti talep eden kişinin sağlık verileri ölçülebilecek ve takip edilebilecek.

Uzaktan muayene olmak isteyen hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne girerek randevu alması gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *