"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4851 %0.06
36,4186 %0.17
3.361.071 %3.344
2.956,66 0,73
Ara
İşçi Haber Sağlık Hindistan 'dünyanın eczanesi' ünvanını taşıyor

Hindistan 'dünyanın eczanesi' ünvanını taşıyor

Hindistan ilaç endüstrisi COVID -19 salgını sırasında önemli bir rol oynadı. Ülke sağlık krizleri söz konusunda "güvenilir ulus" konumunu sağlamlaştırdı.

Küresel ilaç endüstrisinde kilit rol oynayan Hindistan'ın ilaç pazarının 2021 yılında yurt içinde 42 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve önümüzdeki yıllarda daha da büyümesi bekleniyor.

Hindistan, ilaç üretiminde hacimce dünya çapında üçüncü sırada yer almakta ve 200'den fazla ülke ve bölgeye ilaç ihraç etmektedir.

Ülkenin yerli COVID-19 aşısı Covaxin'i üreten Hindistan'ın önde gelen ilaç firması Bharat Biotech'in kurucu ortağı Suchitra K. Ella , Pazartesi günü gözlemlenen Tıp Günü ile aynı zamana denk geldiğinde, son iki yılda tüm dünya, Hindistan'daki ilaç endüstrisi, ülkenin sağlık hizmetlerini ve ekonomik sonuçlarını iyileştirmede kilit katkıda bulunan kişi olarak ortaya çıktı.

Ella, "Dünyanın eczanesi ünvanını taşıyan Hindistan, bir pandemi gibi sağlık krizleri söz konusu olduğunda güvenilir bir ulus olarak konumunu sağlamlaştırdı." dedi.

Geçen yıl Hindistan, günlük vaka ve ölüm rakamlarının sırasıyla 400.000 ve 4.500'ü geçtiği eşi görülmemiş ikinci bir günlük enfeksiyon dalgasına tanık oldu. İkinci pandemi dalgası, ülkenin bazı bölgelerinde sağlık altyapısını da çökertti.

Geçen yıl Aralık ayında hükümet parlamentoya Hintli şirketlerin "COVID-19 aşılarının yerel gereksinimlerini karşılayabilecek ve aynı zamanda üretim fazlasını küresel COVID-19 aşı gereksinimlerine katkıda bulunabilecek bir konumda olduğunu" bildirdi.

Ella, son elli yılda Hindistan'ın ilaç endüstrisinin yerel ve küresel pazarlarda önemli bir büyüme kaydettiğini ve uygun fiyatlı sağlık hizmetleriyle küresel olarak halk sağlığını iyileştirdiğini kaydetti.

"Hindistan'da üretilen ilaçların Hindistan ilaç pazarındaki payı, 1969'daki önceki %5'ten şu anda %80'lik güçlü bir paya sahip. Hindistan'daki ilaç endüstrisi, küresel jenerik ilaç pazarının hacimce %20'sinden ve %62'sinden fazlasına katkıda bulunuyor. Dünya çapında aşı talebi" dedi.

Hindistan'ın yerel ilaç pazar büyüklüğü 2021'de 42 milyar dolar olarak kaydedildi ve 2030 yılına kadar 120 milyar dolara genişlemesi bekleniyor.

Ella'ya göre, "Hindistan'ın küresel endüstri lideri olarak yükselmesi için bir sonraki adım, inovasyona doğru ilerlemekti" ve ülke bu başarıya, Hindistan Tıp Konseyi ile işbirliği içinde firması tarafından yerli bir COVID-19 aşısı üreterek ulaştı.

"Dünya çapında 300 milyondan fazla kişiye ulaştırıldı...Hindistan hükümeti ilaç sektörünü ülke için bir büyüme motoru olarak kabul etti" diye ekledi.

GELECEĞE HAZIR

Sektör ağırlıklı olarak jenerik ilaçların ve temel tıbbi ürünlerin büyük ölçekli, yüksek kaliteli üretimine odaklanmış olsa da, şimdi gelecekteki pandemilere hazır.

Ella, "Bu, pandemi sırasında geliştirilen ve lisanslanan çok sayıda aşı, tedavi ve teşhisten açıkça görülüyordu" dedi.

"Bu ürünler, yalnızca Hindistan'da değil, küresel olarak da yaşamlar ve geçim kaynakları üzerinde önemli ve kalıcı bir etki yarattı. Hindistan ilaç endüstrisinin pandemiye verdiği yanıt ve ardından öğrenilenler, onu küresel gereksinimleri karşılamaya geleceğe hazır hale getirdi." diye ekledi.

Hindistan aşıları geliştirmeye başladığında, aşı ihraç etmeye de başladı. Ancak 2021'in başlarında, ülke içindeki aşılara olan büyük talep nedeniyle aşı ihracatı yavaşladı. Hindistan hükümeti yabancı ülkelere milyonlarca doz aşı bağışladı.

KALİTEYE ODAKLANMA

Hindistan ilaç endüstrisinde bir isim yapıyor olsa da, uzmanlar kalite kontrolüne odaklanmanın bir zorunluluk olduğunu savunuyorlar.

Ödüllü Hintli sağlık uzmanı Digambar Behera, "Hindistan'ın ilaç endüstrisinin pandemi sırasında çok önemli bir rol oynadığına şüphe yok. Artık odak noktamız tamamen sektörde kalite kontrolü olmalı. İlaç sektörümüz, ülke ve dünya çapında hayat kurtarmayı başardı, ancak kaliteye özel önem vermemiz ve politikaların sıkı bir şekilde uygulanmasını sağlamamız gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Haberin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *