"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Sağlık İngiltere'de okullarda maske zorunluluğu

İngiltere'de okullarda maske zorunluluğu

İngiltere Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre öğrenciler Noel tatilinden döndükten sonra okullarda maske takılması zorunlu olacak.

Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi bugün, İngiltere'deki ortaokullardaki çocukların, COVID-19'un omicron varyantı vakalarındaki artışla mücadele etmek için gelecek hafta Noel tatilinden sonra döndüklerinde yüzlerini kapatmaları gerektiğini açıkladı.

Bakan, Sunday Telegraph'taki bir makalede, "Okuldaki ve kolejdeki çocuk sayısını maksimum süre boyunca en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Omicron artışının ışığında bunu başarmaya yardımcı olacak ek, geçici önlemlerden biri, ortaokul sınıflarında ve öğretim alanlarında önümüzdeki haftalarda - ihtiyaç duyulandan daha uzun olmamakla birlikte - yüz kaplamalarının giyilmesini tavsiye etmektir." açıklamasında bulundu.

İngiltere, daha önce sınıfta maske kullanılmasının tavsiye edilmediği dört Birleşik Krallık ülkesinden sadece biriydi.

En kötü senaryoya hazırlık

Günlük enfeksiyon sayılarının rekor seviyede olması ve testi pozitif çıkan kişilerin en az yedi gün karantinaya gitmesi gerektiğinden, okullar ve diğer kamu hizmetleri personel sıkıntısı nedeniyle kesintiye uğramaktadır.

Hükümet, kamu sektörü yöneticilerinden önümüzdeki haftalarda personelin %25'inin işe gelmeyeceği en kötü durum senaryosuna hazırlanmalarını istedi. 

Bakan Zahawi, kendilerini karantinaya almak zorunda kalacak öğrenci ve öğretmen sayısı göz önüne alındığında biraz uzaktan eğitimin gerekli olacağını söyledi.

Ancak yüz yüze öğretimin beklenen norm olmaya devam edeceğini ve sınavların bu ay planlandığı gibi devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber Reuters'tan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *