"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Sağlık İngiltere'de Omicron vaka sayısı hızla artıyor!

İngiltere'de Omicron vaka sayısı hızla artıyor!

İngiltere 86 yeni Omicron COVID-19 varyantı vakası bildirdi, toplam vaka sayısı 246 oldu.

İngiltere'nin sağlık güvenlik kurumu pazar günü COVID-19'un Omicron varyantının 86 yeni vakasını bildirdi ve şimdiye kadar tespit edilen toplam sayıyı 246'ya çıkardı.

Geçen hafta, ağır mutasyona uğramış bir Covid varyantı tespit edildi, hızla Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici varyant" olarak etiketlendi ve Omicron olarak adlandırıldı. İngiltere dahil ülkelerde tespit edildi.

Günde ortalama 40.000'den fazla enfekte olan her kişinin virüsü bulaştırdığı ortalama insan sayısı kritik bir eşiğin hemen üzerinde, bu da vakaların arttığı anlamına geliyor.

Ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğu belli değil

Hükümet hastaneler üzerindeki baskıya odaklanıyor ve Omicron öncesi bu, kısıtlamaları sıkılaştırma veya B Planına geçme konusunda kilit bir faktör olabilirdi. Ancak vakalardaki artışa rağmen, Kovid için hastane bakımına ihtiyaç duyanların sayısı aslında düşüyor. güçlendirici aşıların başarısı nedeniyle.

Ancak mevcut Delta varyantı burada yayılabilirse ve Omicron daha hızlı iletimi bağışıklıktan kaçma yeteneğiyle birleştirirse, o zaman o da dolaşım potansiyeline sahiptir. Birleşik Krallık'ta kullanılan aşılar, vücudu virüs üzerindeki spike proteinine, özellikle de Çin'deki Wuhan'dan gelen orijinal varyanttan spike versiyonuna saldırması için eğitiyor.

17 milyondan fazla insan zaten üçüncü bir doz aldı ve hükümet takviyeyi hızlandırmak istiyor. Diğer ülkeler ikinci ve üçüncü doz arasındaki farkı altı aydan beşe indirdi ve yakında hükümetin aşı danışmanlarından haber almamız gerekiyor.

İlaç şirketleri, gerekirse aşıları Omicron varyantına uyacak şekilde yaklaşık 100 gün içinde güncelleyebileceklerini söylüyor.

İngilizlerden hükümetin hem aşırı tepki verdiği hem de yeterince ileri gitmediği yönünde çeşitli şikayetler geliyor.

 

Bu haber BBC'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *