"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Sağlık İtalya'da omicron varyantına karşı önlemler

İtalya'da omicron varyantına karşı önlemler

İtalya hükümeti, omicron koronavirüs varyantının yayılmasını önlemek için yeni önlemler alacak.

Yerel gazetelerin pazar günü bildirdiğine göre, İtalya hükümeti, son derece bulaşıcı Omicron koronavirüs varyantının yayılmasına ilişkin endişeli ve tatil döneminde COVID-19 enfeksiyonlarındaki artışı önlemek için yeni önlemler almayı planlıyor.

Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, Başbakan Mario Draghi 23 Aralık'ta bakanlarla bir toplantı yaptıktan sonra aşılılara diskolar ve stadyumlar da dahil olmak üzere kalabalık yerlere girişte negatif test gösterme zorunluluğu getirebilir.

Açık havada maske takmanın yanı sıra sinema ve tiyatrolara girmek için de negatif testler gerekebilir.

Mevcut kurallara göre, aşı olmuş veya yakın zamanda hastalıktan kurtulmuş kişiler, barlarda ve restoranlarda, müzelerde, sinemalarda, kulüplerde ve spor etkinliklerinde kapalı oturma alanlarına ücretsiz erişim hakkına sahiptir.

Hükümetin baş bilim danışmanlarından Franco Locatelli gazeteye verdiği demeçte, "Maskelerin açık havada bile zorunlu hale getirilmesi gibi bazı önlemler yakında alınabilir." dedi.

Aşı zorunluluğu

Corriere della Sera'nın bildirdiğine göre, sağlık çalışanları, okul personeli, polis ve ordu için aşılamanın zaten zorunlu olduğu İtalya, aşı yükümlülüğünü ocak ayından itibaren tüm işçilere uzatabilir.

Ulusal Sağlık Enstitüsü (ISS) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Omicron varyantının İtalya'da hızla yayıldığını ve ülkenin kuzeyinde ve güneyinde yeni vakaların tespit edildiğini söyledi. Şimdiye kadar toplam 84 enfeksiyon tespit edildi.

Geçen yılın başlarında COVID-19 pandemisinden etkilenen ilk Batılı ülke olan İtalya, son haftalarda yeni enfeksiyon ve ölümlerde artış gördü, ancak günlük vaka yükleri İngiltere ve Almanya gibi diğer bazı Avrupa ülkelerinin oldukça altında kalıyor.

Bu haftanın başlarında Roma, COVID-19 olağanüstü durumunu 31 Mart'a kadar uzattı ve AB ülkelerinden gelen tüm ziyaretçilerin ayrılmadan önce test yaptırmaları gerektiğine hükmetti. 

Bu haber Reuters'tan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *