"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,1904 %0.01
37,0255 %-0.09
3.386.525 %-2.893
2.977,92 0,00
Ara
İşçi Haber Sağlık Sosyal medyadan hastalık aramanın tehlikeleri hakkında uzmanlar uyardı

Sosyal medyadan hastalık aramanın tehlikeleri hakkında uzmanlar uyardı

Sosyal medyada hastalık aramanın sağlık üzerindeki tehlikeleri uzmanlar tarafından vurgulandı. Yanlış bilgiye dayalı yapılan araştırmalar, kaygı bozukluklarını tetikleyebilir ve tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir.

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) Başkanı Prof. Dr. Levent Yılık, sosyal medyanın sağlık üzerindeki zararlarına dikkat çekerek, yanlış bilgilendirmenin ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Antalya'da gerçekleştirilen 18. Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Ulusal Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Yılık, sosyal medya kullanımının, hastalar ile doktorlar arasındaki ilişkileri zorlaştırdığını ifade etti.

Prof. Dr. Yılık, sosyal medya ve internetin bilgiye erişimi kolaylaştırdığına dikkat çekerken, aynı zamanda yanlış bilgiyle dolu bir mecra haline geldiğini vurguladı. "Sosyal medyada okunan hastalık belirtileri, bireylerde gereksiz korkulara yol açabiliyor" diyerek, kaygı bozukluklarının arttığına ve psikolojik sağlık üzerinde olumsuz etkiler yarattığına değindi.

"Yanlış Bilgi Tedavi Şansını Kaybettiriyor"

Sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerle hastaların kendi tedavi yöntemlerini belirlediğine dikkat çeken Prof. Dr. Yılık, bu durumun tedavi sürecine zarar verdiğini belirtti. "Bazı hastalar, doktor önerilerini reddederek tedavi şanslarını kaybediyor" diyen Yılık, sosyal medya bilgileriyle hareket etmenin tehlikeli olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Yılık, tedavi yöntemleri ve ilaçlar hakkında yapılan yorumlara da değinerek, erken teşhisin tedavinin başarısındaki önemini vurguladı. "Bir ilaç ya da tedavi yöntemi, güvenilir olduğu kanıtlandıktan sonra kullanıma girer. Doktor önerilerine güvenmek, tedavi sürecinin başarılı olmasında kritik bir rol oynar" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yılık, sosyal medya üzerinde yayılan kişisel sağlık paylaşımlarına temkinli yaklaşılması gerektiğini belirtti. "Sağlık sorunlarınızda sosyal medyadaki kişisel paylaşımlara değil, uzman doktorlara danışın" diyerek, doğru bilgiye ulaşmanın önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Yılık, sosyal medyanın doğru kullanıldığında, yanlış bilgilerle hastalık tedavisinin gecikme riskini azaltabileceğini belirterek, toplumu bu konuda bilinçlenmeye davet etti. Sağlık bilgilerini yalnızca güvenilir kaynaklardan almak ve bir hekimle paylaşmak gerektiğini söyledi.