"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Sağlık Uzmanlar uyardı: Çocuklarda Covid-19 vakaları yüzde 60'a dayandı!

Uzmanlar uyardı: Çocuklarda Covid-19 vakaları yüzde 60'a dayandı!

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Çiftçi, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte çocuk hastane servislerinde Covid-19 vakalarının artış göstermeye başladığını belirtti.

Prof. Dr. Çiftçi, "Birçok aile çocuklarını gribal şikayetlerle hastaneye getiriyor. Ancak test yaptığımızda, vakaların yüzde 60'ında Covid-19 tespit ediyoruz" dedi. Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını vurgulayan Çiftçi, son bir ay içinde hastaneye başvuran çocukların yüzde 60'ının koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade etti. Ayrıca, "Covid-19 nedeniyle altta yatan hastalığı olan çocuklarda genel durumda bozulma ve zatürre gibi ciddi klinik tablolar görüyoruz. Bu yüzden hastaneye yatırılan çocuklarımız var, ancak ağır hastalık tablosuna sık rastlamıyoruz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Çiftçi, Covid-19 vakalarının geçtiğimiz aylara göre önemli ölçüde arttığını belirterek, test yaptıkları çocukların yüzde 60-70’inin pozitif çıktığını söyledi. "Test yaptığımız hastaların çoğunda Covid-19 tespit ediyoruz. Hastanemizde şu anda da Covid-19 nedeniyle tedavi gören çocuklar bulunuyor. Dün bir hastamız daha yatırıldı ve test sonucu pozitif çıktı. Bu hasta, altta yatan nörolojik bir hastalığı olan ve zatürre tablosuyla gelen bir çocuktu" dedi.

"GRİP ŞÜPHESİYLE GELİYOR, COVİD-19 ÇIKIYOR"

Prof. Dr. Çiftçi, birçok ailenin çocuklarını grip olduğunu düşünerek getirdiğini, ancak testlerde Covid-19 tespit edildiğini belirtti. "Grip genellikle salgın halinde seyreder ve ülkemizde Aralık ayının başlarında görülmeye başlar. Ancak şu an o dönemde değiliz. Aileler grip şüphesiyle geliyor, fakat test yaptığımızda Covid-19’a rastlıyoruz. Ülkemizde koronavirüsle ilgili ciddi bir deneyim kazanıldı ve virüsün solunum yoluyla bulaştığı iyi biliniyor. Bu nedenle korunma yöntemleri hala geçerli: hasta kişilerle mesafeyi korumak, elleri sıkça yıkamak ve özellikle kalabalık ortamlarda maske takmak çok önemli" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *