"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Galeriler Sağlık Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor

Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor

Kuzey İrlanda'da yapılan bir araştırma, flavonoid bakımından zengin gıdaların daha fazla tüketilmesinin, demans (bunama) riskini azaltabileceğini ortaya koydu.

Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor 1
Yapılan yeni bir araştırma, flavonoid bakımından zengin gıdaların demans riskini azaltabileceğini ortaya çıkardı.
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor 2
Araştırmada, çilek ve çay gibi flavonoid açısından zengin yiyecek ve içeceklerin daha fazla tüketilmesinin demans hastalığı riskini azaltabileceğine işaret edildi.
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor 3
Bitkisel gıdalarda bulunan flavonoidlerin antioksidan, antienflamatuar gibi birçok faydalı özelliği olduğu belirtilen araştırmada; flavonoidlerin kardiyovasküler hastalıklar gibi kronik hastalık riskinin azalmasının yanı sıra bilişsel işlevlerin iyileştirilmesiyle de bağlantısının olduğu kaydedildi.
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor 4
Araştırmacılar, dünya genelinde demansın yaygınlaştığını ve etkili bir tedavisinin bulunmadığını belirttiler. Dolayısıyla hastalığa yönelik en önemli tedbir sağlıklı beslenme ve yaşam kalitesini iyileştirme olarak öne çıkıyor.
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor 5
Flavonoidler Nedir? Faydaları Nelerdir? Flavonoidler, sebzelerde, turunçgiller ve çaylarda yer alan bileşikler olarak bilinir. Bu bileşikler, antioksidan özellikleri sayesinde kalp krizi ya da felç riskini düşürmede etkili olurken, kronik hastalıkların önlenmesi ve beyin sağlığını geliştirmesi gibi birçok faydası bulunur.
Yeni araştırma ortaya çıkardı: Bu gıdalar bunama riskini azaltıyor 6
Hangi gıdalarda bulunur? Yeşil, sarı, beyaz ve kırmızı renkli sebzelerde bulunan flavonoidler için kırmızı pancar, kırmızı lahana, havuç, kayısı, domates, patates, soğan, patlıcan, elma, armut, şeftali gibi gıdaları tüketmek gerekir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *