Genç Sağlık Sendikası/Genç Eğitim Sendikası bünyesinde ‘’eğitim ve sağlığı birbirinden ayrı düşünemeyiz’’ anlayışıyla her iki branş için de desteklerini açıklayan Büşra Şahiner, atama bekleyenlerle ilgili, ‘’Kurulan komisyonun amacı hem sağlık camiasına hem eğitim camiasına güç kazandırmak olacaktır. Bunun da bizler gençlerimizin istihdamı ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda genç sağlıkçı arkadaşlarımız için her alanda hizmetine ihtiyaç duyulan sağlık sistemi, ancak çalışan sayısı arttırıldığında, enerjisi ve gücü de arttırıldığında mümkün olacaktır. Bizler bu yıl yapılacak olan atamanın, en kısa sürede 39 branşa da adil bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Her yıl bu atamalar Aralık ve Mart ayı arasında iki şekilde yapılıyor. Ancak biz bu atamanın Aralık ayından önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Fahrettin Koca’ya ‘’Gençler, sizden koca bir atama bekliyor!’’ diyoruz.

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Geçtiğimiz günlerde atama bekleyen eğitimciler için 55 bin atama müjdesi verilmişti. Ancak bunun için bir adım atılmadı. Bu da hem eğitimciler için bir kayıp hem de yeni nesil için bir kayıptır.’’ İfadelerini aktardı.

Sayıları yaklaşık 20 bin kişi olan ve uzun zamandır özlük hakları ve sağlık çalışanı sıfatıyla anılmak isteyen ASM Grup Elemanları eşit işe eşit maaş, eşit özlük hakkı talep ediyor. Sosyal medyada sık sık etkinlik düzenleyen ASM Grup Elemanları, kadro sözünün tutulmasını ve sağlık çalışanlarına uygun haklara sahip olmayı bekliyor.