"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber Sakarya Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın!

Sakarya'da kauçuk fabrikasında yangın!

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kauçuk fabrikasında çıkan ve 5 iş yerine sıçrayan yangın söndürüldü.

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki Beşköprü Mahallesi'nde bulunan bir kauçuk fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede büyüyerek fabrikanın yanındaki beş iş yerine sıçradı. Olayın bildirilmesi üzerine, yangına müdahale etmek üzere 28 araç ve 60 itfaiye personeli bölgeye sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına TOMA ve belediye araçları da destek verdi.

Yangının kontrol altına alınması için yapılan çalışmalar yaklaşık dört saat sürdü. Ekipler, yangının daha fazla iş yerine sıçramasını önleyerek önemli bir başarıya imza attı. D-100 kara yolunun Ankara istikametinde ulaşım, soğutma çalışmalarının devam etmesi nedeniyle tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, olay yerine gelerek incelemelerde bulundular. Alemdar, yaptığı açıklamada, yangının 02:14’te gelen ihbarla başladığını ve itfaiye ekiplerinin yarım saat içinde yangının büyümesini önlediğini belirtti. Yangının kauçuk fabrikasından kaynaklandığını ve alevlerin hızla diğer iş yerlerine sıçradığını ifade etti.

"Tesellimiz, şu anda can kaybının olmaması" diyen Alemdar, "Devam ediyoruz, inşallah yangını daha fazla büyümeden söndürmüş olacağız" dedi. Yangının çıkış nedeninin araştırılacağını belirten Alemdar, petrol mamulleri nedeniyle potansiyel bir kıvılcım veya elektrik kaçağının etkili olabileceğini vurguladı.

Yangında kauçuk fabrikası ve 5 iş yeri kullanılamaz hale gelirken, yaralanma veya can kaybı yaşanmaması sevindirici bir durum olarak değerlendirildi. Ekiplerin, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarını sürdüreceği ve olayın sebebinin araştırılacağı bildirildi.

Bölgedeki iş yeri sahipleriyle bir araya gelinerek, gelecekteki yangın risklerinin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi. Yangın sonrası bölge halkına geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *