AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'ndeki lüks başkanlık katı sosyal medyada konuşulmuştu.

Sancaktepe Belediyesi’ndeki 'jakuzi' iddialarının ardından CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin lüks görüntüleri de gündem oldu. 

Viyana Belediye binasına benzetilen Büyükçekmece Belediyesi'nin kuleli, görkemli binası sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Konu hakkında açıklama yapan Karar yazarı Yıldıray Oğur, “Basit bir duşa kabinin konduğu banyoya jakuzi demek "karşıya koz verdiniz, hiç iyi olmadı" diye geçiştirilecek bir şey değil, şu fotoğraflara göre kuyruklu bir yalan” diyerek Büyükçekmece Belediyesi binasının görüntülerini paylaşmıştı.

Orta büyüklükte şirket sahiplerinin odalarında bile duşlu tuvalet ve banyolar olduğunu belirten Oğur, “Resmi makam odalarındaki tuvaletlerde banyo aksamı olmamalı diyebilirsiniz ama bu kötü adet Sancaktepe'den başlamadı” ifadelerini kullandı.

Özel ile görüşen Kurtulmuş: Anayasa yapma kararını bu meclis verecektir Özel ile görüşen Kurtulmuş: Anayasa yapma kararını bu meclis verecektir

“KAMUDA İSRAFIN DA PARTİSİ YOK”

CHP’li Büyükçekmece Belediye binasının görüntülerine ilişkin konuşan Oğur, “Kamuda israfın da partisi yok. Mesela tarihi Viyana Belediye binasına benzetilen Büyükçekmece Belediyesi'nin kuleli, görkemli binası… Belediye başkanı katının Google'dan bulunabilen fotoğrafları bile çok şey anlatıyor. Eğer Büyükçekmece'yi eleştirebiliyorsanız, Sancaktepe'yi de eleştirin. Ama birinden birini yapamıyorsanız susmak en iyisi” dedi.

‘LÜKS BAŞKANLIK KATI’ TARTIŞMASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

31 Mart’ta AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi’nin başkanlık makamı gazetecilere açılmış, belediye binasına da kurumun borçlarının yer aldığı liste asılmıştı.

İçinde jakuzi de bulunan ‘lüks başkanlık katı’ tartışmasıyla gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi’nin başkanlık katında; iki başkanlık makam odası, iki başkanlık banyosu, bir başkanlık şark köşesi, bir başkanlık dinlenme odası, üç özel kalem odası, sekiz başkan yardımcısı odası ve 8 başkan yardımcısı banyosunun olduğu iddia edilmişti.

Öte yandan AK Partili Sancaktepe Belediyesi’nin devrettiği borç miktarının da yaklaşık 2 milyar TL olduğu açıklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Belediyesi’nde seçimi CHP’li Alper Yeğin’e kaybeden AK Partili Şeyma Döğücü’nün başkanlık katına jakuzi yaptırdığını söylemişti.

Döğücü ve Yeğin arasında polemiğe neden olan ‘jakuzi’ tartışması resen adliyelik olmuştu.

Başsavcılık Twitter hesaplarında, Sancaktepe Belediyesi binasının başkanlık katının 6 bin metrekare olduğu, bahse konu makam katında jakuzi, çok sayıda dinlenme odası ve yemek odası bulunduğu iddiaları üzerine harekete geçmişti.

İnceleme yapan savcılık, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ düzenlemesini içeren 217/A maddesi uyarınca resen soruşturma başlatmıştı.