"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Ağaç-İş nedir? Ağaç-İş Sendikası Başkanı kimdir?

Ağaç-İş nedir? Ağaç-İş Sendikası Başkanı kimdir?

Ağaç-İş nedir? Ağaç-İş Sendikası Başkanı kimdir? Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi İşçileri Sendikası’nın faaliyetleri nelerdir?

Türk-iş Konfederasyonuna bağlı olarak çalışan Ağaç-İş Sendikası’nın tam adı Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi İşçileri Sendikası’dır. 6 nolu işkolu olan Kereste, Parke, Yonga Levha ve her çeşit Suni Tahta, Mobilyacılık Sanayi Kontrplak Fabrikaları, Mantar Eşya yapımı ve Kağıt sanayi alanında örgütlenmiştir.

 

Ağaç ve kağıt sanayiinde çalışan üyelerinin yaptıkları işe uygun ve adil bir ücret alması, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak sosyal güvenlik sistemini geliştirilmesine yardımcı olması, üyelerinin beden ve ruh sağlığını koruyacak ve gelişmelerini sağlayacak tedbirlerin alınmasına ön ayak olunması ve milli geliri artırarak, artan milli gelirden üyelerinin adil bir şekilde pay almasını sağlaması Ağaç-İş Sendikası’nın amaçları arasında yer alır.

 

AĞAÇ-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

Ağaç-İş Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Genel Başkan Mürsel Taşı’dır. Yönetim Kurulu’nda Taşçı ile birlikte Genel Sekreter Gökhan Kibar ve Genel Mali Sekreter Hasan Doğan görev yapmaktadır.

 

AĞAÇ-İŞ SENDİKASI TARİHİ

Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi İşçileri Sendikası’nın temelleri 1949 yılında kurulan Amele Birliği Cemiyeti ile atılmıştır.

Döneminin  en büyük kereste fabrikası olan ve Orman Bakanlığına bağlı olarak çalışan Ayancık Devlet Orman Kereste Fabrikası’nın orman işletmesinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu sendika, 1952 yılında Ayancık Teknik İşçiler ve Kereste İmalat İşçileri Sendikası olmuştur.

1954 yılında Ağaç Sanayi İşçileri Sendikasının da Ayancık Teknik İşçiler ve Kereste İmalat İşçileri Sendikası ‘na katılmasıyla sendikanın ismi  Ağaç Sanayi İşçileri Sendikası olarak değiştirilmiştir. Ağustos 1954 tarihinde Karadeniz İşçi Sendikaları Federasyonu’na, çok geçmeden de Aralık 1954’te Türk-İş Konfederasyonu’na katılmıştır.

1961 Anayasası sonrası 1963 yılında Milli Tip Sendika statüsüne geçmiş ve bu yıl aynı zamanda Birleşmiş Milletler Hür Ağaç ve İnşaat İşçileri Sendikasına üye olmuştur.

1964 yılında Uluslararası İnşaat ve Ağaç Sanayi Federasyonu (IFBWW)’ ya üye olmuştur. Merkezini Ankara’ya taşıyan sendika 1965 yılında isim değişikliğine gidere Türkiye Ağaç Sanayi İşçileri Sendikası olmuştur.      

2010 yılında yapılan Olağan Genel Kurul’da Uluslararası İnşaat ve Ağaç İşçileri Federasyonu  (BWI) üyeliği kararı alınmıştır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *