"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Ali Yalçın TİS sistematiğini eleştirdi

Ali Yalçın TİS sistematiğini eleştirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Teşkilat Buluşması’nda bir araya gelen Memur-Sen üyelerine 15 Mayıs için çağrıda bulunan Yalçın, Toplu Sözleşme konusunda da tekliflerini bir kez daha yineledi, “Dayanışma aidatı sendikacılığın olmazsa olmazıdır” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Teşkilat Buluşması için Sinop'ta bir araya gelen Memur-Sen üyelerine 15 Mayıs için çağrıda bulunan Yalçın, Toplu Sözleşme konusunda da tekliflerini bir kez daha yineledi, “Dayanışma aidatı sendikacılığın olmazsa olmazıdır” dedi.

Trabzon’un ardından Sinop’ta teşkilatla buluşan Yalçın, burada Sinop Teşkilat Buluşmasına katıldı. Teşkilat programına Yalçın’ın yanı sıra Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpçü, Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi Hasan Tüyboz, bağlı sendikaların şube yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı.

"ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİ KAVRANMALI"

Toplu sözleşme sistematiğinin değişmesi gerektiğini vurgulayan Ali Yalçın “Biz 3 milyon kamu görevlisinin, 2 milyon memur emeklisinin, yani 5 milyonu aşkın insanın; 4 kişilik aile sayarsak 20 milyon insanın milli gelirden alacağı payı toplu sözleşme masasında belirleme stresini, yükünü sırtında taşıyan bir emek örgütü olarak o masaya örgütlü gücümüzle oturuyoruz. Yasanın merhameti ile o masada bulunmuş bir yapı değiliz. Bizim o masada yeni kazanımlar elde etmek için mücadele verirken ‘sendika ne işe yarar?’ diyenler var. Sendikalı olmadığı halde sendikanın gayretiyle kazanılan haklardan yararlanmak adil değil. Bu yüzden önce dayanışma aidatı ödenmeli ve ‘sendika ne işe yarar?’ın cevabı o zaman verilmeli. Bunun yolu örgütlenmenin önemini kavramaktan geçiyor.” diye konuştu.

"EL UZATILMAYAN 1 KİŞİ BİLE KALMASIN"

Üye çalışmalarına hassasiyet gösterilmesini isteyen Yalçın, “El uzatılmayan bir kişi bile kalmasın” uyarısında bulundu. “15 Mayıs biz sendikacıların sandığının kurulduğu gün. Oradaki sayı üzerinden bir yıl boyunca muamele göreceğiz. Bu sürece ilişkin katkı sunmayı sürdürmeliyiz. Dün şu üye olmaz denilenlerin tamamı üye oldu. ‘Her yerde yetki alınabilir ama bizim ilde yetki alamayız, bu iş olmaz’ denilen illerde bile yetkimiz var. Demek ki hiçbir bahane başarının yerini tutmuyor. Başarı inanmanın mirasıdır. Onu başarabileceğine inanırsanız başarırsınız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *