"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası 8 Mart'ta TBMM'de söyleşi yapacak

Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası 8 Mart'ta TBMM'de söyleşi yapacak

Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası, tarihte bir ilki gerçekleştirerek 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü'nde TBMM'de söyleşi gerçekleştirecek.

Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası (BAK- SEN), 8 Mart Cuma günü TBMM’de “Çalışma Hayatında Kadınlar ve Karşılaştıkları Sorunlar” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Yapılacak olan programa konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Urhan katılacak.

BAK-SEN BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan BAK- SEN Genel Başkanı Tülin Yanmaz Özgen, "Kurumda bir sivil toplum örgütünün yapmış olduğu ilk faaliyet bu. Mecliste kadınlara cinsiyet eşitliği ve mobbing konusunda bilgi verilecek. Bunlarla karşılaşılması durumda kadınların başvurabileceği mücadele yöntemleri anlatılacak.” dedi. 

"CİNSİYETÇİ YAKLAŞIM MECLİSTE DE VAR"

Cinsiyetçi yaklaşımın Mecliste de kendisini gösterdiğinin altını çizen Özgen, "Kaç başkan yardımcısının kadın olduğuna bakarsanız anlarsınız. Sadece 8 kadın yöneticiye karşılık 51 erkek yönetici var. Eşitlikçi bir yaklaşımla bunun yarı yarıya olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *