"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Deriteks nedir? Deriteks Sendikası Başkanı kimdir?

Deriteks nedir? Deriteks Sendikası Başkanı kimdir?

Deriteks nedir? Deriteks Sendikası Başkanı kimdir? “Deri, dokuma ve tekstilden yapılan her türlü giyim eşyası işleme yerleri işçileri sendikası ne gibi çalışmalar yürütmektedir?

 

Türk-İş Konfederasyonu üyesi Deriteks Sendikasının tam adı “Deri, dokuma ve tekstilden yapılan her türlü giyim eşyası işleme yerleri işçileri sendikası” dır. Deriteks Sendikası  dokuma, hazır giyim ve deri iş kolunda görev yapmaktadır. İşçilerin onuruna yakışır bir şekilde çalıam hayatlarını sürdürebilmeleri için sendikalaşmasının elzem olduğuna inanan Deritks, tekstil ve deri işçilerinin taleplerini hayata geçirebilmeleri ve daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için örgütlenmeyi bir görev olarak görmektedir.

Sendikacılıkta demokratik yapıya önem veren Deriteks Sendikası "tabanın söz ve karar" ilkesini benimsenmiştir. İşyerlerinde üyelerinin kendi aralarında belirlediği kişilerin temsilci olarak görev yapmasına imkan sağlayan bir anlayışa sahiptir.

Sendikamız örgütlendiği tüm işyerlerinde üyelerinin edilgen değil aktif bir şekilde sendikanın kararlarında yer alması için çaba sarf etmekte, sendika içi demokrasiye önem vermekte ve politik hedeflerine üyeleriyle birlikte kararlaştırmaya önem vermektedir.

Deriteks Sendikası tekstil ve deri sektöründe çalışan işçilerin en önemli sorunları olan ayrımcılık, iş güvencesizliği, düşük ücret ve uzun çalışma saatleri konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır.

 

DERİTEKS SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası  (Deriteks )  Yönetim Kurulu Başkanlığını Musa Servi yürütmektedir. Yönetim Kurulu’nda ayrıca  Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yanılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Nebile Şahin, Binli Tay, Özgür Canpolat, Makum Alagöz ve Seyit ali Altunışık görev yapmaktadır.

 

DERİTEKS SENDİKASI TARİHİ

Beykoz kundura fabrikasındaki işçilerin kurduğu sendika ve Kazlıçeşme’deki tabakhane işçilerinin kurduğu sendika 1948 yılında birleşerek Türkiye Deri-İş Sendikası adını almışlardır. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanununda 2012 yılında yapılan değişiklik ile daha önce “deri” ve “dokuma” ayrı düzenlenen işkolları iken “Dokuma, hazır giyim ve deri” olarak tek bir işkolunda birleştirilmiştir.  Bu süreç sonunda tekstil işçileri de Türkiye Deri-İş Sendikası’na üye olmaya başlamıştır. Bu durum beraberinde, iş kolu olarak daha kapsamlı bir hale gelen sendikanın, bundan sonra adının da kapsamını genişletme gereksinimini doğurmuştur. 2014 yılında yapılan 31.Olağan Genel Kurulu’nda sendikanın adı DERİTEKS SENDİKASI olarak değiştirilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *