"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Enerji-İş nedir? Enerji-İş Sendikası Başkanı kimdir?

Enerji-İş nedir? Enerji-İş Sendikası Başkanı kimdir?

Enerji-İş nedir? Enerji-İş Sendikası Başkanı kimdir? Enerji-İş Sendikası'nın yaptığı çalışmalar nelerdir?

Hak-İş Konfederasyonu’n bağlı olarak enerji sektöründe göre yapan Enerj-İş Sendikası henüz birkaç yıllık olan yapılanmasına rağmen sendikal çalışmalarda başarılı bir trend yakalamayı başarmıştır.

Asgari ücretin vergi dışı kalması için yoğun çalışmalar yapan Enerji-iş Sendikası, geçtiğimiz günlerde kadroya geçirilen işçiler için öngörülen ve uygulanacak olan yüzde dört artı dört zamların enflasyon karşısında işçileri zor durumda bıraktığı görüşüyle birçok sendikaya ortak çalışma çağrısında bulunmuştu.

Enerji-iş Sendikası işçilerin hem ekonomik hem de sosyal haklarının düzeltilmesi için görüşmelere devam ederken diğer yandan da enerji sektöründe başarılı toplu iş sözleşmelerine imza atmaktadır.

 

ENERJİ –İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

 

Enerji-İş Sendikası’nın Genel Başkanlığını Mahmud Altunsoy yürütmektedir. Deneyimli ve geniş Yönetim Kurulu kadrosunda Genel Başkan Yardımcısı Şenol Şenyüz, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Engin, Genel Başkan Yardımcısı Zafer Çarbaş, Genel Başkan Yardımcısı Mubin Tekin, Merkez Denetim Kurulu Başkanı Sabri Yağız, Merkez Denetim Kurulu Üyesi Yılmaz Güney, Merkez Denetim Kurulu Üyesi Murat Kurt, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Lokman Koçak, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Erdal Karadeniz, ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Mahmut Başaran görev yapmaktadır.

 

ENERJİ–İŞ SENDİKASI TARİHİ

Enerji-İş Sendikası, enerji sektöründe çalışan 15 işçi tarafından kurulmuştur. 2821 Sayılı Sendikalar Kanunu’nun 7 Kasım 2012 de 6356 Sayılı SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNU ‘yla değişmesinin ardından Değişim Sendikacılığı Hareketi‘ndeki işçiler 19 Nisan 2013 Enerji-İş Sendikası’nı faaliyete geçirmiştir. Bağımsız olarak kurulan sendika 2014 yılında Hak-İş Konfederasyonu’na üye olmuştur.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *