"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Eylemde olan Kale Kayış işçileri Kılıçdaroğlu ile görüştü

Eylemde olan Kale Kayış işçileri Kılıçdaroğlu ile görüştü

Çalışma şartlarının kötü olmasından dolayı bir süredir eylemde olan Kale Kayış işçileri, CHP ve İYİ Parti’yi ziyaret ederek hazırladıkları dosyayı milletvekillerine sundu.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bir süredir eylemde olan Petrol-İş üyesi Kale Kayış işçileri Ankara’ya gelerek, CHP ve İyi Parti ile görüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen işçiler, çalışma şartlarını anlattı. 

"BİZİM ÜLKEMİZDE BUNLAR OLMAMALI"

Evrensel'in haberine göre; Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, hazırladıkları dosyayı Kılıçdaroğlu’na verdiklerini, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları görünce çok şaşırdığını, “Bizim ülkemizde bunlar olmamalı” dediğini söyledi. 

Görüşme sonrası Yavuz; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine yardım edeceğini, İYİ Partili milletvekillerinin de benzer açıklamalar yaptığını ve direnişe ziyarette bulunacaklarını söyledi. 

"BU EYLEMİN PARAYLA İLGİSİ YOK"

Kale Kayış işçilerinin taleplerinin para pulla alakalı olmadığını belirten Yavuz, “Bu insanların sağlığı ile ilgili bir eylem. Her gün 5 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Burası da daha önce insanların öldüğü, meslek hastalıklarına yakalandıkları, kollarının, bacaklarının kırıldığı bir ortam. İşçiler ortamın düzeltilmesini ve sendikalı olarak içeri girmek istiyor” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *