"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2413 %0.07
37,0294 %0.02
2.311.888 %0.142
3.013,36 0,70
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler Güçbirliği Tekstil fabrikası çalışanları haklarını istiyor

Güçbirliği Tekstil fabrikası çalışanları haklarını istiyor

3 yıl önce kapatılan Güçbirliği Tekstil fabrikasında çalışan işçilere içeride kalan maaş ve tazminatları ödenmedi. İşçiler 15 günde bir yaptıkları eylemlerle alacaklarının ödenmesini istiyor.

İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) bulunan Güçbirliği Holding'e ait iplik üretimi Güçbirliği Tekstil fabrikası 3 yıl önce ekonomik nedenlerden dolayı kapatıldı. Çalışan işçiler içeride kalan maaş ve tazminatlarını alabilmek için 15 günde bir eylem yapıyor.

"600 KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ"

İzmir Konak'ta eylem yapan işçiler adına adına basın açıklamasını okuyan Şube yöneticisi Uğur Zorlu, yardım ya da sadaka istemediklerini belirterek "Çocuklarımızın geleceğinin yok olmasını istemiyoruz, uzun seneler gençliğimiz en güzel çağlarını feda ettiğimiz ve dişimizle tırnağımızla, kazandığımız paramızı ve haklarımızı istiyoruz. Bu zaman zarfında iş bulan da oldu bulamayan da. Aileler ile beraber 600 kişi bu mağduriyeti yaşıyoruz. Bizler hakkımızı isteyen mağdurlar olarak sesimızi Güçbirliği A.Ş yöneticilerine duyurmak istiyoruz. Masalef işverenimizden hiç bir somut adım yok. Hakkımız olan kıdem tazminatı hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğız. Her fırsata 'Ben işçilerimin hakkını yemem' diyen Sayın Kemal Zorlu'nun bu zulme bir son vermesini istiyoruz" dedi.

TÜRK-İŞ'TEN DESTEK

Türk İş'e bağlı sendikaların yöneticileri ve TMMOB temsilcisi de katıldı. Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım "Ne olursa bu hakkınızdan vazgeçmeyeceğiz. Siz hakkınızı alana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sorunlarınızı her türlü platforma taşıyarak bütün İzmir'i bu sorundan haberdar edeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *